Бинго и милиони нестали у пламену

Сања Амиџић
Бинго и милиони нестали у пламену

Мостар - Тржни центар "Бинго" у Мостару изгорио је до темеља у пожару који је букнуо у суботу навече, а причињена је штета која се мјери десетинама милиона марака.

Према незваничним информацијама, ватрена стихија, која је избила у суботу око 20 часова, кренула је од одјела са намјештајем и објекат површине 2.500 квадратних метара прогутала за само пола сата.

У тренутку избијања ватре у хипермаркету је поред запослених био и већи број купаца, али су на вријеме евакуисани и повријеђених није било. Очевици су испричали да се због густог дима један од радника био изгубио, али је и он изашао из објекта. Док се ватра ширила, а дим прекривао Мостар, из објекта су одјекивале експлозије.

У Министарству унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона јуче су рекли да ће полиција обавити увиђај након што буду стечени услови за безбједан улазак на пожариште.

- Ватра је угашена, али још има дијелова гдје није безбједно улазити. Сумња се и да има плинских боца које нису експлодирале, тако да увиђај неће почети док не буду стечени услови и уклоњен и најмањи ризик за истражиоце. Више информација о пожару биће познато након истраге - казали су у МУП-у Херцеговачко-неретванског кантона.

У Професионалној ватрогасној јединици Мостар казали су да је монтажни објекат у којем био тржни центар изгорио у потпуности и да је од њега остало само згариште.

- Штета је стопостотна и ништа се више не може спасити. Цијела конструкција објекта је порушена и "Бинго" је уништен - рекао је командант ове јединице Петар Јурић.

На мјесту пожара, осим надлежних служби, јуче су били и бројни радници који су нијемо посматрали изгорјели објекат у којем су зарађивали за живот.

- Жалосно, не знам шта да кажем. Од плате коју сам зарађивао у овом предузећу хранио сам породицу - рекао је један од запослених који је желио да остане анониман.

Тржни центар "Бинго" у насељу Врапчићи у Мостару отворен је 15. јула 2011. године и запошљавао је око стотину радника. Власник овог ланца трговина у овај хипермаркет тада је уложио 12 милиона марака.

Компанија "Бинго" широм БиХ има више од 200 продајних објеката, а недавно су купили и творницу за производњу детерџената "Дита" из Тузле.

Градоначелник

Мјесто на којем је некад био тржни центар "Бинго" посјетио је и градоначелник Мостара Љубо Бешлић.

- Штета је тотална. Ово неће само бити трагедија за компанију, добављаче и запослене него и за цијели Мостар. Посљедице су несагледиве - казао је Бешлић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана