Biciklom udario i usmrtio staricu

Sanja Amidžić
Biciklom udario i usmrtio staricu

Rogatica - Starica V. G. (78) iz Rogatice podlegla je povredama koje je zadobila kada je udario bicikl kojim je upravljao njen sugrađanin V. B. na magistralnom putu u Rogatici.

Tragedija se dogodila u srijedu oko 13 časova, a starica je borbu za život izgubila na putu do fočanske bolnice.

Prema nezvaničnim informacijama, nesrećna V. G. je pješačila bankinom puta kada je naišao biciklista koji je udario. Ona je od siline udara odbačena nekoliko metara na saobraćajnicu.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo rekli su da je policija nakon uviđaja pokrenula istragu s ciljem utvrđivanja uzroka ove nesreće.

- O ovom slučaju obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naredio preduzimanje svih radnji radi utvrđivanja uslova koji su doveli do ove saobraćajke - kazali su u policiji.

Saobraćajki sličnih ovoj koja se dogodila u srijedu u Rogatici bilo je i ranije. Krajem jula ove godine na Ilidži u Sarajevu državljanin Kuvajta biciklom je udario i teško povrijedio djevojčicu, državljanku Jemena, koja je hodala ulicom.

U ovoj saobraćajki djevojčica je zadobila teške povrede glave, a Kuvajćanin je uhapšen radi ispitivanja. Ljekarska pomoć ukazana joj je u sarajevskoj bolnici gdje je zadržana na daljem liječenju.

Slična nesreća sa smrtnom posljedicom dogodila se prije dvije godine kada je pijani biciklista Mikajlo Stankić (68) udario i teško povrijedio pješaka Raju Bajić (75) iz Zvornika u mjestu Donja Pilica kod Zvornika. Bajić je od zadobijenih povreda preminuo dan kasnije u zvorničkoj bolnici. Pijani biciklista u trenutku nesreće je imao jedan promil alkohola u krvi.

Na drumovima u BiH u srijedu je zabilježeno još nekoliko saobraćajnih nesreća koje, na sreću, nisu imale tragičan epilog. 

U sudaru "mercedesa" i "mini morisa" u mjestu Gornje Petrovice kod Kalesije povrijeđeno je šest osoba, među kojima je troje djece.

Nesreća se dogodila oko 21 čas, a prema nezvaničnim informacijama, lakše povrede zadobio je vozač "minija" Dž. S. (36) i njegovo troje djece, dok kod suvozača A. S. (34) nije utvrđen stepen povreda. U ovoj saobraćajki povrede je zadobio i vozač "mercedesa" S. B. (28) iz Kalesije koji je zadržan na daljem liječenju u tuzlanskoj bolnici.

Kako je došlo do ove saobraćajne nesreće, biće utvrđeno policijskom istragom.

Zenica

Nesvakidašnja saobraćajna nesreća dogodila se juče u zeničkom naselju Blatuša kada je vozač BMNj-a izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega se popeo na trotoar i udario u dva parkirana "audija", a potom se zaustavio udarivši u poslovni prostor. Nesreća se dogodila u popodnevnim časovima a, na sreću, povrijeđenih nije bilo. Šta je uzrok ove saobraćajke, biće naknadno utvrđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana