Без возачке превозио 240 килограма сканка

Небојша Томашевић
Без возачке превозио 240 килограма сканка

Бањалука - Комби са 240 килограма сканка, вриједног више стотина хиљада марака возила је особа која нема возачку дозволу и никада није полагала испит, сазнаје “Глас Српске”.

Према нашим сазнањима, ријеч је о Бењамину Крехићу (39) који је управљао аутомобилом након што су наркотици у БиХ превезени из Црне Горе на подручје Требиња.

- Крехић је непосредно прије него што ће их открити полиција волан препустио саучеснику, држављанину Црне Горе Милораду Грби (49) из Подгорице, а он је прешао у “мерцедес”, којим је управљао Адис Мисимовић (40) из Зенице. Затим су се упутили према Гацку испред комбија с дрогом. Полиција их је зауставила на улазу у тај град - казао је извор близак истрази.

Појаснио је да је Грбо, када је видио да су пали Мисимовић и Крехић, покушао да искочи из комбија с наркотицима, али није успио. Све се дешавало крајем јануара, а поменути трио је завршио иза решетака и недавно им је Врховни суд Републике Српске продужио притвор за још два мјесеца. Истрага у овом случају још није завршена и није подигнута оптужница. Наводно је чекано вјештачење дроге, које је скоро завршено.

Бранилац Грбе, адвокат Јевто Јанковић истакао је да истрага у овом случају траје предуго и да се његов брањеник у истражном притвору с сарадницима налази већ три и по мјесеца.

- Једина позитивна ствар је што суд није прихватио захтјев тужиоца да осумњиченима продужи притвор за три мјесеца, како је тражено. Грбо није способан да почини организовани криминал и нема везе са Мисимовићем и Крехићем - истакао је Јанковић.

Поменути трио је прије хапшења праћен и полиција је имала информације да ће они проћи кроз Гацко с већом количином дроге. На основу тих података организована је полицијска засједа у коју су упали. Извор близак истрази је појаснио да је дрога коју су превозили осумњичени у БиХ стигла из Албаније, из које је прво пребачена на Косово, гдје су је преузели купци из Црне Горе, те предали Грби за даљи транспорт.

- Грба, Крехић и Мисимовић за пребацивање дроге требало је да добију око 10.000 евра - казао је извор близак истрази.

Скупа пошиљка

Према саопштењу полиције дрога коју су превозили осумњичени била је намијењена тржишту у Сарајеву и Зеници. Набавна цијена сканка у Албанији је незванично 700 евра по килограму, а ова пошиљка плаћена је 168.000 евра.

- Вриједност наркотика на улици је много већа, јер се грам продаје по цијени од евро и до три, па се тако вриједност заплијењене дроге на црном тржишту процјењује на око 720.000 евра - појаснио је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана