Бесплатан телефон 122 на услузи грађанима

Срна
Бесплатан телефон 122 на услузи грађанима

Бањалука - Из Полицијске управе Бањалука подсјећају грађане да им је на услузи бесплатан број телефона 122 за хитне случајеве на који полицијски службеници запримају пријаве и у складу са тим поступају, рекла је Срни портпарол ове управе Марија Маркановић.

Маркановићева је истакла да је грађане важно упознати да, уколико су оштећени прекршајем или су жртве извршеног кривичног дјела, те ако су свједоци догађаја којим се угрожава туђа лична безбједност или имовина, могу позвати бесплатан телефонски број 122 и полиција ће брзо интервенисати.


Бесплатни телефонски број 122 је активан 24 часа константним дежурством полицијских службеника.

"Сарадња грађана и полиције и размјена безбједносно интересантних информација, података и корисних сазнања о сумњивим радњама омогућава превенцију, благовремено реаговање полиције и повећање безбједности грађана и њихове имовине", прецизирала је Маркановићева.

Према њеним ријечима, да би полицијски службеници правовремено реаговали и тиме спријечили и предуприједили веће посљедице по живот, тијело или имовину грађана, битно је да грађани приликом позива на бесплатан број телефона доставе тачне и прецизне податке и одговоре на питања полицијског службеника који заприма пријаву.

Поред грађана који број 122 позивају из потребе, свакодневно постоје позиви и оних који то чине из досаде, забаве, незнања и њима својствених разлога који не спадају у надлежност полиције нити било којих других органа, подсјетила је Маркановићева.

Она је истакла да су то разне категорије лица, од дјеце предшколског и школског узраста, адолесцената, омладине у ноћним изласцима, психички болесних лица, пијаних лица, па до старих лица и других.

Како благовремени позив и брза реакција полиције могу да спријече веће посљедице, па и спасу живот грађана, позивамо грађане да не злоупотребљавају и не заузимају линију, јер тиме онемогућавају правовремену реакцију и пружање помоћи и услуга грађанима којима је то заиста потребно, навела Маркановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана