Beširević uzeo novac slagavši da mu je dijete poginulo

Nebojša Tomašević
Beširević uzeo novac slagavši da mu je dijete poginulo

Banjaluka - Dženan Beširević (28) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je lažući kako mu je dijete poginulo u saobraćajnoj nesreći, na prevaru od poslodavca u etno-selu "Kraljevsko selo Kotromanićevo" kod Doboja, gdje je radio kao roštilj majstor, uzeo 2.500 KM.

Osim toga, policija ovom prevarantu na teret stavlja da je provalio u privatnu kuću u Banjaluci i ukrao 7.300 maraka. Tako je ovaj nesvakidašnji prevarant i lopov u svoj džep strpao 9.800 maraka.

Prema informacijama iz istrage, osumnjičeni Beširević je 28. avgusta poslodavca u etno-selu doveo u zabludu pošto ga je slagao da mu je u saobraćajnoj nesreći poginulo dijete, a supruga teško povrijeđena. Nakon toga je na ime nesreće u više navrata uzimao avans na platu u ukupnom iznosu od 2.500 KM. Saznajemo da je poslodavcima čak i pokazivao sliku djeteta i molio za pomoć. Kasnije se utvrdilo da je riječ o prevari.

Osim toga, istragom ovog slučaja policija je otkrila da je Beširević počinio i tešku krađu tokom noći između 10. i 11. juna. Tada je provalio u kuću u banjalučkoj ulici Braće Miletića i nakon što je ispreturao sve stvari ukrao je sav novac koji je pronašao.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da Beširevića terete za prevaru i tešku krađu.

- Osumnjičeni Dž. B. je ispitan i protiv njega će biti podnesen izvještaj nadležnim tužilaštvima za krivična djela koja je počinio. Više detalja ne možemo da otkrivamo s ciljem zaštite istrage - rekli su u PU Banjaluka.

Beširević je, kako saznajemo, nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

U etno-selu "Kraljevsko selo Kotromanićevo" kazali su da ne mogu da komentarišu ovaj slučaj. Beširević je inače policiji poznat odranije po činjenju krivičnih djela i krađa.

Privođenje

Dženan Beširević privođen je u aprilu ove godine zbog sumnje da je u banjalučkom naselju Lauš provalio u četiri kuće Bošnjaka koji žive i rade u inostranstvu. Iz kuća je pokupio sav novac i zlato koje je našao u ukupnoj vrijednosti od 19.300 maraka. Utvrđeno je da je u kuće provaljivao uglavnom tako što je uz pomoć alata razvaljivao vrata i prozore. Beširević je tada saslušan u policiji i pušten da se brani sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana