Беширевић узео новац слагавши да му је дијете погинуло

Небојша Томашевић
Беширевић узео новац слагавши да му је дијете погинуло

Бањалука - Џенан Беширевић (28) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је лажући како му је дијете погинуло у саобраћајној несрећи, на превару од послодавца у етно-селу "Краљевско село Котроманићево" код Добоја, гдје је радио као роштиљ мајстор, узео 2.500 КМ.

Осим тога, полиција овом преваранту на терет ставља да је провалио у приватну кућу у Бањалуци и украо 7.300 марака. Тако је овај несвакидашњи преварант и лопов у свој џеп стрпао 9.800 марака.

Према информацијама из истраге, осумњичени Беширевић је 28. августа послодавца у етно-селу довео у заблуду пошто га је слагао да му је у саобраћајној несрећи погинуло дијете, а супруга тешко повријеђена. Након тога је на име несреће у више наврата узимао аванс на плату у укупном износу од 2.500 КМ. Сазнајемо да је послодавцима чак и показивао слику дјетета и молио за помоћ. Касније се утврдило да је ријеч о превари.

Осим тога, истрагом овог случаја полиција је открила да је Беширевић починио и тешку крађу током ноћи између 10. и 11. јуна. Тада је провалио у кућу у бањалучкој улици Браће Милетића и након што је испретурао све ствари украо је сав новац који је пронашао.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, казали су да Беширевића терете за превару и тешку крађу.

- Осумњичени Џ. Б. је испитан и против њега ће бити поднесен извјештај надлежним тужилаштвима за кривична дјела која је починио. Више детаља не можемо да откривамо с циљем заштите истраге - рекли су у ПУ Бањалука.

Беширевић је, како сазнајемо, након испитивања пуштен да се брани са слободе.

У етно-селу "Краљевско село Котроманићево" казали су да не могу да коментаришу овај случај. Беширевић је иначе полицији познат одраније по чињењу кривичних дјела и крађа.

Привођење

Џенан Беширевић привођен је у априлу ове године због сумње да је у бањалучком насељу Лауш провалио у четири куће Бошњака који живе и раде у иностранству. Из кућа је покупио сав новац и злато које је нашао у укупној вриједности од 19.300 марака. Утврђено је да је у куће проваљивао углавном тако што је уз помоћ алата разваљивао врата и прозоре. Беширевић је тада саслушан у полицији и пуштен да се брани са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана