Београђанин оптужен за пљачку школе и цркве у Бањалуци

nezavisne.com
Београђанин оптужен за пљачку школе и цркве у Бањалуци

Бањалука - Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу Окружног тужилаштва против Николе Нешића (30) из Београда који се терети за више крађа, између осталог и пљачку Економске школе и Хришћанске адвентистичке цркве у том граду.

Он се терети да је у периоду од 22. јула до 2. августа ове године уз примјену физичке силе пљачкао васпитно-образовне установе, пословне и друге објекте на подручју Бањалуке.

Како се наводи у оптужници, он је у ноћи између 22. и 23. јула преко крова околних зграда дошао до кровног балкона на 3. спрату просторија “Н. п.” а.д. Бањалука гдје је уз помоћ алата провалио балконских врата, а затим ушао у унутрашњост и провалио у више просторија на трећем и другом спрату из којих је узео 475 конвертибилних марака (око 240 евра), бон ваучере и снимач видео надзора.

Послије неколико дана, тачније у ноћи између 30. и 31. јула, оптужени је провалио у Економску школу, преко олука се попео до првог спрата, и узео снимач видео надзора и на тај начин прибавио корист од 1.000 КМ.

Хришћанску адвентистичку цркву опљачкао је у ноћи између 1. и 2. августа, у коју је ушао кроз прозор на висини од 105 центиметара.

У становима је пронашао кључеве од сефа из којих је украо новац у вриједности од 92.960,56 КМ у различитим валутама, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Оптужница против Н. Н. подигнута је 3. новембра, а потврђена у понедјељак, 5. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана