Бењамин Ћосовић предат Тужилаштву

Бењамин Ћосовић предат Тужилаштву 13.03.2018 17:52 | Срна

Бањалука - Двадесетдвогодишњи Бењамин Ћосовић из Тешња који је осумњичен за напад на добојске полицајце, након испитивања у Министарству унутрашњих послова Републике Српске предат је, уз извјештај, Републичком јавном тужилаштву на даље поступање, рекла је Срни портпарол Тужилаштва Драгица Тојагић.

Она је истакла да је Ћосовић осумњичен за помоћ починиоцу након извршења кривичног дјела покушај тешког убиства и кривичног дјела спречавање службеног лица у вршењу службене дужности.


Тојагићева је нагласила да ће тужилац Републичког јавног тужилаштва након испитивања Ћосовића одлучити да ли ће издати приједлог за одређивање мјере притвора за ово лице.

Ћосовић је у петак, 9. марта, у добојском насељу Миљковац заједно са Мустафом Хасанбашићем из Тешња пуцао на полицајце. Потом је дошло до физичког обрачуна двојице Тешањаца са добојским полицајцима при чему је један полицајац теже повријеђен, а други лакше.

Полицајци су успјели да савладају Ћосовића, који је, такође, задобио повреде, након чега је превезен у добојску болницу, док је Хасанбашић побјегао, али је, након вишечасовне потјере, ухапшен код Маглаја.

Ћосовић је, након што му је указана љекарска помоћ, 10. марта покушао да побјегне кроз прозор из добојске Болнице, у чему је спријечен.

Он је до данас био на лијечењу у Болници, након чега је превезен у Полицијску управу Бањалука, а потом у Републичко јавно тужилаштво.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица