Beba se utopila u bunaru, majka spasena

Nebojša Tomašević
Beba se utopila u bunaru, majka spasena

Mostar - Tromjesečna djevojčica juče se utopila u bunaru u mostarskom naselju Potoci, a majku djeteta S. G. (31) iz vode su uspjeli da izvuku ukućani i spasu od sigurne smrti.

Ova tragedija, koja je pomenuto naselje zavila u crno, desila se rano ujutro, oko sedam časova, ispred porodične  kuće. Nesrećnoj ženi ruke su virile iz vode kada su njeni najbliži primijetili šta se desilo, a beba je već bila potonula.

Nakon izvlačenja i ukazivanja prve pomoći S. G. je prevezena u mostarsku bolnicu “Dr Safet Mujić”, gdje je zadržana na Odjelu psihijatrije. Dežurni tužilac Hercegovačko-neretvanskog kantona Mirjana Đerić istakla je da se pretpostavlja da je majka pokušala da usmrti sebe i bebu, ali to još nije sigurno utvrđeno.

- Postoje određene indicije da je majka bacila dijete u bunar, a potom i ona skočila za njim. Od njenih ukućana smo saznali da je imala određenih psihičkih problema i da je trebalo da ide ljekaru. Međutim, još ne možemo da tvrdimo šta se i kako tačno desilo. To se istražuje - kazala je tužilac Mirjana Đerić.

Prema njenim riječima, prije tragedije majka je sa bebom izašla napolje, a njeni ukućani su ostali unutra.

- U nekom momentu su iznenada čuli vrisak i odmah istrčali do bunara, koji se nalazi ispod prozora dnevne sobe. Kada su izašli vidjeli su da je S. G. u vodi i da joj vire ruke, pa su je odmah zgrabili i uspjeli izvući. Nažalost, beba je potonula i nije joj bilo spasa. Kada ju je voda izbacila već je bila mrtva - kazala je tužilac Đerić.

Ona je istakla da je pokrenuta opširna istraga kako bi se utvrdilo šta se zaista desilo i utvrdile sve okolnosti ove tragedije. Istakla je da je naređena i obdukcija tijela stradale bebe.

Nezvanično saznajemo da bunar u kojem je stradala beba ima kameni poklopac koji je dosta težak.

- Da bi se u njega upalo prvo je potrebno pomjeriti taj poklopac i to ne može da učini dijete. Potrebna je veća snaga. Sada se istražuje da li je žena pomjerila taj poklopac s namjerom da ubije sebe i bebu ili je on bio otvoren, pa su beba i majka nekako upale u vodu - kazao je izvor blizak istrazi.

Mještani mostarskog naselja Potoci ne mogu da vjeruju da je njihove komšije zadesila ova tragedija. Oni su ispričali da su čuli da je nesrećna žena S. G. imala problema nakon porođaja.

- Prema nekim informacijama, ona je nakon što se porodila pala u postporođajnu depresiju. Valjda je imala manjih psihičkih poteškoća, ali niko nije mogao da očekuje da će se ovo desiti. Ne možemo da kažemo da li je sama odlučila da ovo uradi ili je u pitanju nesrećan slučaj - kazao je jedan mještanin Potoka, ne želeći da mu pominjemo ime.

Oni su još ispričali da S. G. ima četvorogodišnje dijete i da živi u kući sa svekrom, svekrvom i suprugom.

Stanje

U mostarskoj bolnici “Dr Safet Mujić” kazali su da je S. G. (31) stabilnog zdravstvenog stanja, ali je u velikom psihičkom šoku.

- Nije imala nekih povreda i njeni vitalni parametri su stabilni. Međutim, pretrpjela je veliku traumu i sa njom se teško uspostavlja kontakt. Svjesna je šta se desilo, ali o tome ne može da priča. Biće potrebno mnogo vremena da se oporavi - kazao je dežurni ljekar mostarske bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana