Беба се утопила у бунару, мајка спасена

Небојша Томашевић
Беба се утопила у бунару, мајка спасена

Мостар - Тромјесечна дјевојчица јуче се утопила у бунару у мостарском насељу Потоци, а мајку дјетета С. Г. (31) из воде су успјели да извуку укућани и спасу од сигурне смрти.

Ова трагедија, која је поменуто насеље завила у црно, десила се рано ујутро, око седам часова, испред породичне  куће. Несрећној жени руке су вириле из воде када су њени најближи примијетили шта се десило, а беба је већ била потонула.

Након извлачења и указивања прве помоћи С. Г. је превезена у мостарску болницу “Др Сафет Мујић”, гдје је задржана на Одјелу психијатрије. Дежурни тужилац Херцеговачко-неретванског кантона Мирјана Ђерић истакла је да се претпоставља да је мајка покушала да усмрти себе и бебу, али то још није сигурно утврђено.

- Постоје одређене индиције да је мајка бацила дијете у бунар, а потом и она скочила за њим. Од њених укућана смо сазнали да је имала одређених психичких проблема и да је требало да иде љекару. Међутим, још не можемо да тврдимо шта се и како тачно десило. То се истражује - казала је тужилац Мирјана Ђерић.

Према њеним ријечима, прије трагедије мајка је са бебом изашла напоље, а њени укућани су остали унутра.

- У неком моменту су изненада чули врисак и одмах истрчали до бунара, који се налази испод прозора дневне собе. Када су изашли видјели су да је С. Г. у води и да јој вире руке, па су је одмах зграбили и успјели извући. Нажалост, беба је потонула и није јој било спаса. Када ју је вода избацила већ је била мртва - казала је тужилац Ђерић.

Она је истакла да је покренута опширна истрага како би се утврдило шта се заиста десило и утврдиле све околности ове трагедије. Истакла је да је наређена и обдукција тијела страдале бебе.

Незванично сазнајемо да бунар у којем је страдала беба има камени поклопац који је доста тежак.

- Да би се у њега упало прво је потребно помјерити тај поклопац и то не може да учини дијете. Потребна је већа снага. Сада се истражује да ли је жена помјерила тај поклопац с намјером да убије себе и бебу или је он био отворен, па су беба и мајка некако упале у воду - казао је извор близак истрази.

Мјештани мостарског насеља Потоци не могу да вјерују да је њихове комшије задесила ова трагедија. Они су испричали да су чули да је несрећна жена С. Г. имала проблема након порођаја.

- Према неким информацијама, она је након што се породила пала у постпорођајну депресију. Ваљда је имала мањих психичких потешкоћа, али нико није могао да очекује да ће се ово десити. Не можемо да кажемо да ли је сама одлучила да ово уради или је у питању несрећан случај - казао је један мјештанин Потока, не желећи да му помињемо име.

Они су још испричали да С. Г. има четворогодишње дијете и да живи у кући са свекром, свекрвом и супругом.

Стање

У мостарској болници “Др Сафет Мујић” казали су да је С. Г. (31) стабилног здравственог стања, али је у великом психичком шоку.

- Није имала неких повреда и њени витални параметри су стабилни. Међутим, претрпјела је велику трауму и са њом се тешко успоставља контакт. Свјесна је шта се десило, али о томе не може да прича. Биће потребно много времена да се опорави - казао је дежурни љекар мостарске болнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана