Barić kod Teslića: Radnika u kanalu zatrpala zemlja

Nebojša Tomašević
Barić kod Teslića: Radnika u kanalu zatrpala zemlja

Teslić - Sead Durmišević iz Kamenice kod Teslića poginuo je kada ga je zatrpala velika količina zemlje dok je spajao kanalizacione cijevi u kanalu dubokom oko pet i po metara u teslićkom naselju Barić.

U nesreći, koja se dogodila u subotu u poslijepodnevnim časovima, povrijeđen je i njegov kolega H. S. iz Teslića. On je prevezen u bolnicu u Doboju, gdje su kazali da nije u životnoj opasnosti.

Nesreća se dogodila na parceli teslićkog preduzeća "N. V. trejd", gdje je grupa radnika među kojima su bili Durmišević i H. S. kopala kanal i postavljala cijevi za kanalizaciju. Kanal je iskopao bagerista preduzeća "Natura vita" iz teslićkog naselja Blatnica, a nakon toga nekoliko radnika ga je uređivalo i čistilo, dok su Durmišević i H. S. sišli u njega kako bi spojili cijevi.

- Dok su radili u kanalu, zemlja se odjednom obrušila na njih i zatrpala ih. Radnici su odmah dotrčali do mjesta tragedije i počeli da otkopavaju zemlju kako bi ih izvukli i spasili. Brzo su uspjeli da izvuku H. S. i on je odmah prevezen u bolnicu. Durmišević je izvučen nešto kasnije u besvjesnom stanju, ali je davao znake života. Nažalost, on je nedugo poslije nesreće preminuo u bolnici. Na nesrećne radnike se sručila velika količina zemlje - kazao je "Glasu Srpske" izvor blizak istrazi.

U preduzećima "Natura vita" i "N. V. trejd" juče se niko nije javljao na telefonske pozive, tako da nismo mogli da dobijemo više informacija o ovoj tragediji.

U Centru javne bezbjednosti Doboj nisu željeli da otkrivaju detalje potvrdivši samo da se u Bariću kod Teslića dogodila nesreća na radu u kojoj je poginuo radnik.

- Tokom uviđaja je utvrđeno da je poginuo radnik D. S. koji je spajao cijevi za kanalizaciju u kanalu, dok je njegov kolega H. S. povrijeđen kada se na njih obrušila zemlja. Uzrok ove tragedije biće poznat tek nakon završetka istrage - rekli su u CJB Doboj.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj juče je rekao da ne želi da daje izjave putem telefona.

Nastradali Durmišević sahranjen je juče na groblju u mjestu Kamenica kod Teslića.

Poznati stolar

Sead Durmišević je poznati stolar, a u Kamenici kod Teslića je imao stolarsku radnju "Durmišević", koja se bavila izradom stolarije i namještaja.

Njegove komšije i poznanici kažu da je bio dobar čovjek i majstor i da je pomagao svima koji su mu se obratili za pomoć. Iza Durmiševića su ostale dvije kćerke, sin i supruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana