Banku u Sarajevu opljačkali za nekoliko minuta

Sanja Amidžić
Banku u Sarajevu opljačkali za nekoliko minuta

Sarajevo - Dva maskirana razbojnika opljačkala su Intesa Sanpaolo banku u Sarajevu odakle su za nekoliko minuta odnijeli veću sumu novca.

Pljačka je počinjena u četvrtak oko 18.30 časova u ulici Obala Kulina bana, kada su i pljačkaši upali u banku gdje je jedan od njih radnici na šalteru uzviknuo da mu preda novac. Sumnja se da je drugi pljačkaš oružjem zaprijetio radniku obezbjeđenja kako ne bi omeo njihov plan. Pokupivši plijen za nekoliko minuta razbojnici su trčeći izašli iz banke i pobjegli.

Nije poznato da li su ova dvojica pljačkaša imali saučesnike i da li ih je neko čekao vozilom u blizini banke.

Na lice mjesta ubrzo je stigla sarajevska policija ali je već bilo kasno.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rekli su da je nakon uviđaja nastavljena istraga u cilju rasvjetljavanja razbojništva.

- Biće izuzeti svi tragovi i dokazi koji bi trebalo da pomognu da otkrijemo pljačkaše - kazali su u policiji. Dodali su da je o ovom slučaju obaviješteno nadležno tužilaštvo.

Ovo je od početka godine druga pljačka Intesa Sanpaolo banke u Sarajevu a za počiniocima se još traga.

Dvojica naoružanih razbojnika 15. januara ove godine upali su poslovnicu Intesa Sanpaolo banke u ulici Zmaja od Bosne, gdje su iz kasa sa pultova uzeli više od 10.000 maraka i pobjegli. Policija je nakon pljačke zaustavila tramvaj zbog sumnje da su pljačkaši pobjegli njime, a kasnije se ipak saznalo da su se razbojnici pješke udaljili prema naselju Hrasno. Nekoliko časova prije pokušana je pljačka poslovnice iste banke u ulici Nurije Pozderca na Dobrinji. Ovo razbojništvo spriječilo je obezbjeđenje banke.

Poslovnice Intesa Sanpaolo banke u Sarajevu bile su i na meti pljačkaša i prošle godine. Poslovnica ove banke u sarajevskom naselju Ciglane opljačkana je i u aprilu 2015. godine kada je odnesena veća količina novca. Ista ova poslovnica opljačkana je i u junu 2011. godine

Rajfajzen banka

Da su banke u Sarajevu česta meta razbojnika govori i podatak da je naoružani razbojnik prije sedam dana opljačkao poslovnicu Rajfajzen banke na Trgu međunarodnog prijateljstva na Alipašinom Polju.

Počinioci koji su odnijeli neutvrđenu količinu novca još nisu uhapšeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana