Банку у Сарајеву опљачкали за неколико минута

Сања Амиџић
Банку у Сарајеву опљачкали за неколико минута

Сарајево - Два маскирана разбојника опљачкала су Интеса Санпаоло банку у Сарајеву одакле су за неколико минута однијели већу суму новца.

Пљачка је почињена у четвртак око 18.30 часова у улици Обала Кулина бана, када су и пљачкаши упали у банку гдје је један од њих радници на шалтеру узвикнуо да му преда новац. Сумња се да је други пљачкаш оружјем запријетио раднику обезбјеђења како не би омео њихов план. Покупивши плијен за неколико минута разбојници су трчећи изашли из банке и побјегли.

Није познато да ли су ова двојица пљачкаша имали саучеснике и да ли их је неко чекао возилом у близини банке.

На лице мјеста убрзо је стигла сарајевска полиција али је већ било касно.

У Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево рекли су да је након увиђаја настављена истрага у циљу расвјетљавања разбојништва.

- Биће изузети сви трагови и докази који би требало да помогну да откријемо пљачкаше - казали су у полицији. Додали су да је о овом случају обавијештено надлежно тужилаштво.

Ово је од почетка године друга пљачка Интеса Санпаоло банке у Сарајеву а за починиоцима се још трага.

Двојица наоружаних разбојника 15. јануара ове године упали су пословницу Интеса Санпаоло банке у улици Змаја од Босне, гдје су из каса са пултова узели више од 10.000 марака и побјегли. Полиција је након пљачке зауставила трамвај због сумње да су пљачкаши побјегли њиме, а касније се ипак сазнало да су се разбојници пјешке удаљили према насељу Храсно. Неколико часова прије покушана је пљачка пословнице исте банке у улици Нурије Поздерца на Добрињи. Ово разбојништво спријечило је обезбјеђење банке.

Пословнице Интеса Санпаоло банке у Сарајеву биле су и на мети пљачкаша и прошле године. Пословница ове банке у сарајевском насељу Циглане опљачкана је и у априлу 2015. године када је однесена већа количина новца. Иста ова пословница опљачкана је и у јуну 2011. године

Рајфајзен банка

Да су банке у Сарајеву честа мета разбојника говори и податак да је наоружани разбојник прије седам дана опљачкао пословницу Рајфајзен банке на Тргу међународног пријатељства на Алипашином Пољу.

Починиоци који су однијели неутврђену количину новца још нису ухапшени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана