Бањалука занијемила послије трагедије: Мајчино срце није издржало, објесила се након смрти сина

Милијана Латиновић, Невена Бунић
Бањалука занијемила послије трагедије: Мајчино срце није издржало, објесила се након смрти сина

Бањалука - Туга и мук оковали су јуче бањалучко насеље Нови Борик у којем је десетогодишњи дјечак П. С. пао кроз прозор са четвртог спрата зграде, а неколико тренутака након што је сазнала да је изгубила јединца његова мајка Дарија С. (39) одузела је себи живот.

Вијест о трагедији због које је живот у Бањалуци на тренутак стао проширила се цијелим регионом. Бањалука је остала нијема због смрти десетогодишњака који је тек закорачио на животну позорницу и пред којим су били многи дјечачки снови. Ни његове мајке нема више. Њено срце није издржало бол због губитка дјетета. Пресудила је себи вјешањем недалеко од болнице у којој је њен син издахнуо.

Туга и бол

Улицом Вељка Млађеновића у коју је ова породица родом из Кључа доселила прије двије године завладала је тишина која вришти од бола. У невјерици и кроз сузе кума настрадалих Милица Млађеновић испричала је да их је познавала цијели живот и да не може да вјерује да се у свега неколико сати цијели живот окренуо наопачке.

- Знали смо се цијели живот, било је то предивно дијете и дивна породица. Имали су само њега. Не знам шта да кажем, у шоку сам - јецала је Млађеновићева, прозборивши још да су у вријеме несреће мајка и дјечак били сами у стану, а да је отац малишана био на путу.

Комшиница коју смо затекли испред улаза у зграду само је слегла раменима.

- Не знам шта да вам кажем. Страшно је шта се десило. Били су добри људи - казала је она.

Других станара у дворишту није било. И они који су код куће повукли су се иза својих врата. Сабласност је тугу чинила још тежом.

Туга је одзвањала и ходницима бањалучке Основне школе "Бранко Радичевић" која је остала без одликаша. Ученик четвртог разреда био је за примјер.

- Изгубили смо дивно дијете из дивне породице. То је све што вам могу рећи - казала је директорица школе Дарија Мићић потресена вијешћу о кобној судбини која је задесила њиховог ученика и његову мајку.

Трагедија која је Бањалуку завила у црно болно је одјекнула у још једној школи. Основној школи "Јован Дучић" у Ламовитој код Приједора у којој је Дарија радила 12 година. Директор школе Маринко Вучковац каже да су сви остали у шоку када су из медија сазнали за трагедију.

- Пету годину сам на овој позицији и Дарија ми је као педагог била међу најближим сарадницима. Била је вриједна радница и добар човјек. Успијевала је да у колективу са свима успостави добар однос. За њу као брижну мајку губитак сина јединца био је терет који је сломио - рекао је Вучковац.

Трагедија за трагедијом

Несрећа се десила у понедјељак увече када је дјечак пао кроз прозор зграде у којој су становали. Дјечаку је прву помоћ указала Служба хитне помоћи, а потом је превезен на Клинику за анестезију и интензивно лијечење Универзитетског клиничког центра (УКЦ) РС гдје је преминуо.

- На тијелу дјечака је било више повреда и када је довезен давао је знакове живота. Урађена је реанимација послије чега је дијете превезено на Клинику за анестезију и реанимацију УКЦ-а гдје је преминуло - рекла је портпарол бањалучког Дома здравља Дијана Ожеговић.

Из УКЦ РС је саопштено је дјечак преминуо у 20.55 часова од повреда и поред напора љекара и медицинског особља да му спасу живот.

Сазнавши за вијест о смрти дјетета, Дарија С. је изашла из просторија Службе хитне помоћи и све до јутарњих часова за њом су трагали супруг, кумови, пријатељи и полиција.

Радник обезбјеђења у Фонду здравственог осигурања РС Душко Мајкић каже да је чуо галаму испред зграде Фонда и дозивање.

- Рекли су ми да је дјечак настрадао и да је његова мајка нестала. Николико људи из групе су је дозивали и тражили свијетлећи лампама. Јутрос у шест сати када је колега дошао на посао затекао је полицијске службенике како завршавају увиђај између наше и зграде Фонда ПИО. Рекли су да се жена објесила пертлама - испричао је јуче Мајкић.

Полицијска управа Бањалука саопштила је да су обавили увиђај на мјесту гдје је дјечак настрадао. Додали су да су око четири часа у улици Здраве Корде пронашли тијело жене из Бањалуке.

- Увиђајем и на основу прикупљених информација утврђено је да у наведеним догађајима нема елемената кривичног дјела - истакли су у Полицијској управи Бањалука.

Сахрана

Милица Млађеновић је истакла да се у дому настрадалих окупља болом скрхана родбина и пријатељи.

Сахрана дјечака и његове мајке биће обављена данас у 13 часова на Централном градском гробљу у Врбањи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана