Banjaluka: Za pola minuta ukrali 5.000 KM

Goran Obradović
Banjaluka: Za pola minuta ukrali 5.000 KM

Banjaluka - Trojica maskiranih i naoružanih razbojnika za manje od pola minuta opljačkali su "Moj market" u banjalučkom naselju Obilićevo i odnijeli oko 5.000 maraka, potvrđeno je u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama sve je bilo kao u akcionim filmovima. Razbojnici su u srijedu oko 21.15 časova uletjeli na zadnji ulaz marketa, koji se nalazi u ulici Srđe Zlopogleđe, i prijeteći oružjem ispraznili dvije fiskalne kase, a treću su iščupali i odnijeli sa sobom.

Razbojnici su imali fantomke na glavama i žute rukavice na rukama. Jedan je bio naoružan automatskom puškom, a drugi pištoljem. Da li je bio naoružan i treći kriminalac radnici u marketu i kupci nisu vidjeli. Kako kažu, razbojnici se uopšte nisu obazirali što među kupcima ima i djece. Čim su upali u market razbojnik sa puškom počeo je galamiti i naređivati da svi legnu na pod, dok su druga dvojica prišli kasama.

- Kada je mušterija prije mene izašla na vrata koja služe samo za izlaz utrčala su trojica razbojnika. Ispred mene je bila žena sa malim djetetom, koja je odmah kleknula i ogrnula ga jaknom, da ništa ne gleda. Ostao sam stajati i novčanik sam vratio u džep - ispričao je M. B., koji je u market došao kako bi supruzi kupio cigarete.

Kako kaže, jedan od razbojnika je otvorio kasu i prvo iz posebne pregrade izvadio sve novčanice, a zatim je u džepove počeo trpati i sitniš, tako su uradili sa drugom kasom.

Pljačkaši su se prepali da bi ubrzo mogla da stigne policija pa su treću pomoćnu kasu iščupali i ponijeli sa sobom. Kada su krenuli da bježe kasa im je ispala u marketu. Oni su je digli i nastavili da bježe. Kasa im je opet ispala, ali ovog puta ispred trgovačkog objekta. Ponovo su je digli, uzeli i dali se u bijeg.

- Nisam vidio u kom pravcu su pobjegli, niti da li su imali automobil, pošto sam odmah prišao da pomognem radnici koja je bila za kasom, a koja je bila prestrašena - rekao je očevidac pljačke M. B.

U trenutku pljačke u dijelu gdje su kase, osim radnice bile su tri osobe, a u drugom dijelu marketa još nekih desetak mušterija, među kojima je bio i jedan policijski inspektor.

Poslije pljačke radnici su obavijestili policiju koja je obavila uviđaj i izuzela snimke sa bezbjednosnih kamera koje se nalaze na oba ulaza u prodavnicu, kao i u unutrašnjosti.

Prema nezvaničnim informacijama policija sumnja da su pljačkaši u blizini sakrili automobil i da su imali još jednog pomagača. Poslije pljačke navodno su pobjegli u pravcu istočnog tranzita.

Opis

Očevici su rekli da je razbojnik koji je bio naoružan automatskom puškom bio visok i mršavije građe. Sumnjaju da je on vođa bande.

Druga dvojica pljačkaša su dosta niži i navjerovatnije se radio o mlađim muškarcima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana