Бањалука: За пола минута украли 5.000 КМ

Горан Обрадовић
Бањалука: За пола минута украли 5.000 КМ

Бањалука - Тројица маскираних и наоружаних разбојника за мање од пола минута опљачкали су "Мој маркет" у бањалучком насељу Обилићево и однијели око 5.000 марака, потврђено је у полицији.

Према незваничним информацијама све је било као у акционим филмовима. Разбојници су у сриједу око 21.15 часова улетјели на задњи улаз маркета, који се налази у улици Срђе Злопоглеђе, и пријетећи оружјем испразнили двије фискалне касе, а трећу су ишчупали и однијели са собом.

Разбојници су имали фантомке на главама и жуте рукавице на рукама. Један је био наоружан аутоматском пушком, а други пиштољем. Да ли је био наоружан и трећи криминалац радници у маркету и купци нису видјели. Како кажу, разбојници се уопште нису обазирали што међу купцима има и дјеце. Чим су упали у маркет разбојник са пушком почео је галамити и наређивати да сви легну на под, док су друга двојица пришли касама.

- Када је муштерија прије мене изашла на врата која служе само за излаз утрчала су тројица разбојника. Испред мене је била жена са малим дјететом, која је одмах клекнула и огрнула га јакном, да ништа не гледа. Остао сам стајати и новчаник сам вратио у џеп - испричао је М. Б., који је у маркет дошао како би супрузи купио цигарете.

Како каже, један од разбојника је отворио касу и прво из посебне преграде извадио све новчанице, а затим је у џепове почео трпати и ситниш, тако су урадили са другом касом.

Пљачкаши су се препали да би убрзо могла да стигне полиција па су трећу помоћну касу ишчупали и понијели са собом. Када су кренули да бјеже каса им је испала у маркету. Они су је дигли и наставили да бјеже. Каса им је опет испала, али овог пута испред трговачког објекта. Поново су је дигли, узели и дали се у бијег.

- Нисам видио у ком правцу су побјегли, нити да ли су имали аутомобил, пошто сам одмах пришао да помогнем радници која је била за касом, а која је била престрашена - рекао је очевидац пљачке М. Б.

У тренутку пљачке у дијелу гдје су касе, осим раднице биле су три особе, а у другом дијелу маркета још неких десетак муштерија, међу којима је био и један полицијски инспектор.

Послије пљачке радници су обавијестили полицију која је обавила увиђај и изузела снимке са безбједносних камера које се налазе на оба улаза у продавницу, као и у унутрашњости.

Према незваничним информацијама полиција сумња да су пљачкаши у близини сакрили аутомобил и да су имали још једног помагача. Послије пљачке наводно су побјегли у правцу источног транзита.

Опис

Очевици су рекли да је разбојник који је био наоружан аутоматском пушком био висок и мршавије грађе. Сумњају да је он вођа банде.

Друга двојица пљачкаша су доста нижи и навјероватније се радио о млађим мушкарцима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана