Бањалука: Ударио тинејџера у Врбањи па кукавички побјегао

nezavisne.com
Бањалука: Ударио тинејџера у Врбањи па кукавички побјегао

Бањалука, Тузла - Полиција трага за возачем који је у бањалучком насељу Врбања возилом ударио шеснаестогодишњака, а затим кукавички побјегао.

Незгода се, како је за "Независне" потврдила Марија Маркановић, портпарол ПУ Бањалука, догодила 12. јануара око 21.30 у Улици Раде Радића. Малољетни пјешак је повријеђен.

"Обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се изврши увиђај, те предузму све потребне мјере и радње у циљу идентификовања непознатог возача и возила, те утврђивања узрока саобраћајне незгоде. Рад по наведеном је у току", напомиње Маркановићева.

У потрагу за несавјесним возачем укључили су се и бројни грађани, који на друштвеним мрежама упућују апел свима који могу да помогну. Форумаши наводе да је он возио сиву шкода октавија, мада званичне потврде за ту информацију нема.

"У близини 'Цвјећара' возило је ударило дијете и без имало савјести наставило даље и побјегло", наводи се на друштвеним мрежама, те додаје да би помоћ могли да укажу људи који имају идеју од кога би могли потражити видео-снимке забиљежене на том дијелу пута.

Услиједили су бројни коментари грађана, који несавјесног возача позивају да се пријави полицији, те да не буде кукавица.

Ово је тек један у серији недавних случајева да возачи бјеже након што ударе пјешаке. Посљедни се догодио у Тузли.

Припадници МУП-а Тузланског кантона ухапсили су возача пасата, који је у понедјељак на раскрсници Рударске и Кречанске улице ударио двије двадесетседмогодишње дјевојке, а затим побјегао.

У овој саобраћајној незгоди, срећом, обје дјевојке су лакше повријеђене. Оне су пуштене кући након указане помоћи у Универзитетском клиничком центру Тузла.

"Истог дана, припадници Полицијске станице Запад су пронашли и идентификовали возача М.З. (30) из Тузле. О догађају је упознат кантонални тужилац, а увиђај су обавили припадници Одјељења крим-полиције Полицијске управе Тузла, који ће након документовања овог догађаја против возача Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона поднијети одговарајући извјештај", наводе у МУП-у Тузланског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана