Banjaluka: Udario ga autobus dok je ulazio u kamion

Nebojša Tomašević
Banjaluka: Udario ga autobus dok je ulazio u kamion

Banjaluka - Savo Mijić (49) iz Kotor Varoša teže je povrijeđen juče kada ga je udario autobus "Bočac tursa" dok je ulazio u svoj kamion u banjalučkoj ulici Knjaza Miloša.

Iz banjalučke policije potvrdili su da se nesreća dogodila oko 11.50 časova.

- Uzrok nesreće biće poznat poslije istrage i vještačenja tragova - kazali su u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Očevici su ispričali da se sve dogodilo nakon što je saobraćajni policajac zaustavio kamion uz desnu ivicu kolovoza na manjem proširenju kod banjalučkog preduzeća "Sladaboni".

- Vozač kamiona je izašao i dao policajcu dokumenta. Nakon što je završila kontrola, vozač je krenuo da uđe u kamion. U trenutku dok je otvarao vrata kamiona, naišao je autobus iz pravca Zalužana. Zakačio ga je srednjim  vratima i oborio na kolovoz - kazao je očevidac  Boro Savanović, koji je, kako je rekao, sve posmatrao sa udaljenosti od oko 50 metara.

On je dodao da je od siline udara čovjek odbačen nekoliko metara dalje na asfalt, a na vratima autobusa puklo je staklo.

- Vozač kamiona vjerovatno nije ni pogledao da li nailazi  vozilo iza njega. Čudno je da policajac koji ga je zaustavio nije tražio da kamion pomjeri na bezbjedno mjesto. On je vozača kamiona kontrolisao gotovo na sredini ulice - istakao je Savanović.

Prema Savanovićevim riječima, kamion je zaustavljen samo nekoliko trenutaka prije nailaska autobusa, čiji vozač nije imao vremena da se odmah zaustavi i skretanjem izbjegne udar.

U preduzeću "Bočac turs" su kazali da ne mogu davati nikakve informacije jer je osoba koja je za to zadužena odsutna.

Povrede

Savo Mijić je sa mjesta nesreće prevezen vozilom Službe hitne pomoći u hiruršku ambulantu banjalučkog Univerzitetskog kliničkog centra.

Iz ovog centra je saopšteno da je Mijić zadobio prelom desne potkoljenice.

- Pacijent je poslije ukazane pomoći pušten na kućno liječenje - saopšteno je iz UKC Banjaluka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana