Banjaluka: U samoodbrani Čubrilo potegao nož na Petrovića

Goran Obradović
Banjaluka: U samoodbrani Čubrilo potegao nož na Petrovića

Banjaluka - Veljko Čubrilo iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je nožem u leđa ubo sugrađanina Jovicu Petrovića (31).

Do incidenta je došlo u nedjelju uveče u kući u Njegoševoj ulici gdje Čubrilo živi kao podstanar, a njih dvojica su se odranije poznavali i družili. Krvavom obračunu prethodila je svađa, a Petrović je napao Čubrila, koji je potom potegao nož.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je Čubrilo prijavio policiji da je Petrović došao kod njega i tražio novac, a zatim ga fizički napao.

- Tada je Čubrilo uzeo nož i ubo ga u leđa. Povrijeđenom Petroviću pomoć je ukazana u Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banjaluka, a obaviješten je i dežurni tužilac - pojasnili su u CJB Banjaluka.

Prema nezvaničnim informacijama, Petrović je u nedjelju uveče došao u stan kod Čubrila dok je on sebi pripremao večeru i odmah tražio da mu posudi 20, 30 maraka.

- Navodno mu je tada Čubrilo rekao da mu neće posuditi novac i nastavio da priprema večeru. To je naljutilo Petrovića i on je u skočio i prevrnuo sto na njega, a zatim počeo da ga tuče. U jednom momentu uhvatio je Čubrila rukama za vrat - istakao je naš izvor.

On je dodao da je u tom trenutku Čubrilo uspio da dohvati nož koji je bio na podu, jer je Petrović prevrnuo sto, i zatim ga, dok su se tukli, ubo u leđa.

Jedan od Čubrilovih komšija rekao je da on ima oko 50 godina i da je veoma dobar čovjek i komšija.

- Znam da radi u kamenorezačkoj radnji i da ga je vlasnik hvalio kao dobrog radnika. Tog momka sa kojim se potukao viđao sam ranije i oni su se družili, moguće da mu je Čubrilo i ranije posuđivao novac, a da mu on nije vraćao - ispričao je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, Čubrila je viđao kako pomaže vlasnicima stana u kojem živi i da su i oni govorili da je dobar čovjek te da nikada nije pravio nikakve probleme.

U Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banjaluka rekli su da je pacijent Petrović poslije prijema operisan i da je trenutno stabilno, ali da su sve dalje prognoze neizvjesne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana