Banjaluka: Poznaniku pucao u noge zbog 40 maraka

Nebojša Tomašević
Banjaluka: Poznaniku pucao u noge zbog 40 maraka

Banjaluka - Dragan Čalakić (24) iz Jablana kod Laktaša uhapšen je juče zbog pokušaja ubistva poznanika Đure Ubiparipa (31) kojeg je hicem iz automatske puške ranio u nogu u srijedu uveče u kafiću "Kod Francuza" u laktaškom naselju Trn.

Ubiparip u kojeg je Čalakić ispalio rafalno dva metka zadržan je na liječenju u banjalučkom Kliničkom centru.

Iz CJB Banjaluka, navodeći njihove inicijale, saopšteno je da Čalakića terete za pokušaj ubistva i da će biti predat banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama, pucnjavi je prethodio sukob između dvojice poznanika zbog duga od 40 maraka koje Čalakić duguje Ubiparipu.

Očevici događaja bračni par Milkica i Dragan Popović kazali su da su u srijedu uveče sjedili sa Ubiparipom i da ništa nije ukazivalo na to da će se ovako nešto dogoditi.

- Mirno smo sjedili za šankom i pričali, a u jednom trenutku Đuri je prišao Čalakić i nešto mu je šaptao na uvo. Đuro mu je odgovorio: "Ne zanimaš me, vrati mi 40 maraka". Tada je Čalakić otišao za drugi sto gdje je sjedio njegov brat i ubrzo izašao iz kafića - kazao je Dragan Popović.

Milkica je rekla da je vidjela da Čalakić ide do svog automobila "nisan" koji je bio parkiran ispred kafića.

- Otvorio je gepek i izvadio predmet za koji su svi u kafiću prvo pomislili da je dizalica. Kada je ušao u kafanu, vidjela sam da je to automatska puška, a on je odmah repetirao oružje. Sa nama za šankom je sjedio i naš prijatelj, policajac u uniformi, koji nije bio na dužnosti, a Čalakić mu je držeći pušku u ruci rekao: "Razoružaj se". Tada je ustao Đuro i krenuo prema Čalakiću i govorio mu: "Pucaj, pucaj". Čalakić je cijev puške okrenuo prema dolje i ispalio kratki rafal u pravcu Đurinih nogu i ranio ga - ispričala je Milkica Popović.

Poslije ranjavanja, Ubiparip je istrčao iz kafića, počeo da bježi prema policijskoj stanici, a Čalakić je sa puškom u ruci izjurio za njim.

Kako ga nije mogao stići, Čalakić je automatskom puškom počeo da lupa Ubiparipov automobil "opel korsa".

Nedugo nakon toga stigla je policijska patrola i uhapsila osumnjičenog. Za to vrijeme ranjeni Ubiparip je otrčao do kuće koja se nalazi iza policijske stanice, a iz koje su ga odvezli u Hitnu pomoć.

Očevici su ispričali da je Čalakić bio pijan te da je poslije pucnjave i demoliranja automobila žrtve, djelovao izgubljeno.

Povrede

Povrijeđeni Đuro Ubiparip zadobio je prostrelnu povredu lijeve noge.

Iz Kliničkog centra Banjaluka juče je, navodeći njegove inicijale, saopšteno da je zadobio prostrelnu ranu u koljena i operisan je. Istakli su da je zdravstveno stanje pacijenta za sada stabilno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana