Бањалука: Погинула жена на аутобуском стајалишту

Небојша Томашевић
Бањалука: Погинула жена на аутобуском стајалишту

Бањалука - Старија жена, чији идентитет у сриједу није био познат, погинула је када је на аутобуско стајалиште налетио камион "Шкорић турса" послије судара са "пежоом 207" на путу Бањалука - Приједор у Пријаковцима код Бањалуке.

У несрећи је тешко повријеђен возач "пежоа" чији идентитет такође није био познат. Он је задржан на лијечењу у бањалучком Клиничком центру. Возач камиона Стојан Наранчић није повријеђен. Несрећна жена је настрадала док је чекала аутобус.

Очевици су испричали да је несрећа била стравична, а камион је цијело аутобуско стајалиште заједно са женом згурао у канал и преврнуо се на бок на десној страни. Од силине удара "пежо" се одбио на десну страну и завршио у каналу.

Из бањалучког Окружног тужилаштва је саопштено да се несрећа догодила јуче око 13.55 часова и да је у несрећи погинула жена чији идентитет још није утврђен.

- Камион "ман", који је возио Стојан Наранчић, кретао се из правца Приједора према Бањалуци. "Пежо" се кретао према Приједору из правца Бањалуке. Тужилац је наложио истрагу и потребна вјештачења како би биле утврђене све околности под којима се догодила несрећа - саопштено је из тужилаштва.

Извор близак истрази је рекао да је до несреће највјероватније дошло када је возач "пежоа" из непознатих разлога скренуо у супротну коловозну траку.

- У том тренутку из супротног правца наишао је камион и дошло је до судара. "Пежо" је ударио у бочну лијеву страну камиона. Од силине удара камион је скренуо удесно, ударио у аутобуско стајалиште на којем је била жена и одгурао га педесетак метара. Камион се зауставио у каналу, гдје се преврнуо на бок - казао је извор близак истрази.

Колико је био јак удар, види се и по томе што су ватрогасци морали да сијеку "пежо" како би извукли повријеђеног.

Мјештани Пријаковаца шокирани су овом несрећом и кажу да је на стајалишту само неколико минута раније било десетак дјеце.

- Срећом, наишао је аутобус и отишли су. Да су остали, ко зна шта би било - рекла је једна мјештанка Пријаковаца не желећи да се представи.

Додала је да је жена која је погинула из Трна и да је у Пријаковцима чувала нечију дјецу.

Карановац

Током сриједе, око 14 часова, и у Карановцу код Бањалуке догодила се саобраћајна несрећа у којој је код моста на Врбасу повријеђена жена.

Из полиције нису наводили детаље ове несреће. Повријеђена жена је превезена у бањалучки Клинички центар, гдје је задржана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана