Banjaluka: Nepokretnu majku Pejić ubo nožem u stomak

Goran Obradović
Banjaluka: Nepokretnu majku Pejić ubo nožem u stomak

Banjaluka - Slavko Pejić (56) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je u nedjelju poslijepodne u Gundulićevoj ulici u Banjaluci nožem ubo nepokretnu majku Milku Mirković (81), koja je tom prilikom zadobila teške povrede.

Poslije napada Mirkovićeva je prevezena u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka gdje su rekli da je zadobila ubodnu ranu u stomak.

- Starica je operisana, a sve dalje prognoze su neizvjesne - kazali su u banjalučkoj bolnici.

U okružnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da je uviđaj obavio dežurni tužilac Igor Cimeša. Pejić je juče predat u nadležnost Okružnog tužilaštva, a do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije bila donesena odluka o pritvaranju.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da je do pokušaja ubistva došlo u nedjelju oko 16 časova.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je Pejić ubo majku nožem u stomak dok je pravila ručak, ali da niko ne zna tačan motiv napada.

- Kada je vidio da je riječ o veoma ozbiljnoj povredi kucao je na vrata nekim komšijama da mu pomognu, ali pošto Pejić i njegova majka nisu u dobrim odnosima sa njima, niko nije htio da mu otvori vrata. Potom je pozvao Hitnu pomoć i rekao da se starica sama povrijedila - pojasnio je naš izvor.

Ubrzo je došla Hitna i odvezla staricu, a u vozilu sa njima otišao je i Pejić. Kada su ljekari vidjeli o kakvoj je rani riječ odmah su utvrdili da ne može biti nesrećan slučaj i pozvali su policiju, koja je došla i uhapsila Pejića.

Stanari koji žive u istom ulazu gdje i Pejić i Mirkovićeva, ispričali su da u nedjelju nisu čuli nikakvu galamu, ali i da njih dvoje žive sami i da je Milka prikovana za invalidska kolica, kao i da su često pravili probleme.

- U ovaj stan su se doselili prije skoro dvije godine iz Kotor Varoša, kada im je Milkin drugi sin, koji živi u Americi, kupio ovaj stan. Otkad su se uselili iz njihovog stana se često čula galama i svađa, skoro svakodnevno - ispričao nam je jedan od njihovih komšija.

Prema njegovim riječima, pošto je ona bila u kolicima, on je trebalo da brine o njoj, ali to nije radio.

Znao ju je zatvoriti po cijeli dan i otići negdje u grad, a žena je jaukala i dozivala pomoć, ali niko nije imao ključeve stana pa joj nije mogao pomoći.

- Često su se svađali i čula se vriska iz stana. Nekoliko puta sam čuo da ona galami na njega. Mislim da je Slavko imao i psihičkih problema, ali nisam nikada čula da je bio na liječenju - rekla je jedna od komšinica.

Ostali stanari su istakli da se niko iz ulaza nije družio sa njima, ali i da su odbijali da plaćaju troškove za održavanje stubišta, zbog čega su se često i svađali sa ostalim stanarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana