Banjaluka: Motociklom udario u biciklistu

Nebojša Tomašević
Banjaluka: Motociklom udario u biciklistu

Banjaluka - Motociklista Aleksandar Abramović (41) i biciklista Zoran Birač (36) iz Banjaluke povrijeđeni su juče kada su se sudarili na pješačkom prelazu u banjalučkoj ulici Krajiških brigada kod raskrsnice označene semaforom.

Obojica su prevezeni u bolnicu, a pregledom je utvrđeno da su zadobili lakše povrede.

Iz CJB Banjaluka, navodeći njihove inicijale, saopšteno je da se nesreća dogodila nešto poslije osam časova u blizini tržnog centra "Konzum".

- Do nesreće je došlo kada je biciklista pokušao da pređe preko pješačkog prelaza, kada je na njega naletio motociklista. Uzrok ove nesreće biće naknadno utvrđen - rekli su u policiji.

Očevici su ispričali da je biciklista prelazio ulicu kada je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu, ali da ga je vjerovatno zbunila saobraćajna signalizacija koja je loše usklađena.

- Na jednom semaforu za pješake bilo je upaljeno crveno svjetlo, dok je na drugoj strani ulice upaljeno zeleno. Biciklista je gledao taj semafor na kraju pješačkog prelaza, a vjerovatno nije obratio pažnju na ovaj prvi, na kojem je crveno i krenuo je da prelazi ulicu. Motociklista se kretao iz pravca Laktaša, a bilo je upaljeno zeleno svjetlo i udario je u lijevu bočnu stranu bicikliste i obojica su pali na asfalt - ispričao je jedan od očevidaca s mjesta nesreće.

Dodao je da je vidio da je motocikl udario u prednji točak bicikliste i odbacio ga.

- Motociklista je odletio preko motora ne jednu, a biciklista na drugu stranu. Odmah smo prišli. Srećom, vidjelo se da nisu ozbiljnije povrijeđeni. Ubrzo je stigla policija i Služba hitne pomoći, koja je obojicu odvezla u bolnicu - rekao je ovaj očevidac, ne želeći da se predstavi.

On je naglasio da je pravo čudo što su obojica lakše povrijeđena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana