Бањалука: Мотоциклом ударио у бициклисту

Небојша Томашевић
Бањалука: Мотоциклом ударио у бициклисту

Бањалука - Мотоциклиста Александар Абрамовић (41) и бициклиста Зоран Бирач (36) из Бањалуке повријеђени су јуче када су се сударили на пјешачком прелазу у бањалучкој улици Крајишких бригада код раскрснице означене семафором.

Обојица су превезени у болницу, а прегледом је утврђено да су задобили лакше повреде.

Из ЦЈБ Бањалука, наводећи њихове иницијале, саопштено је да се несрећа догодила нешто послије осам часова у близини тржног центра "Конзум".

- До несреће је дошло када је бициклиста покушао да пређе преко пјешачког прелаза, када је на њега налетио мотоциклиста. Узрок ове несреће биће накнадно утврђен - рекли су у полицији.

Очевици су испричали да је бициклиста прелазио улицу када је било упаљено црвено свјетло на семафору, али да га је вјероватно збунила саобраћајна сигнализација која је лоше усклађена.

- На једном семафору за пјешаке било је упаљено црвено свјетло, док је на другој страни улице упаљено зелено. Бициклиста је гледао тај семафор на крају пјешачког прелаза, а вјероватно није обратио пажњу на овај први, на којем је црвено и кренуо је да прелази улицу. Мотоциклиста се кретао из правца Лакташа, а било је упаљено зелено свјетло и ударио је у лијеву бочну страну бициклисте и обојица су пали на асфалт - испричао је један од очевидаца с мјеста несреће.

Додао је да је видио да је мотоцикл ударио у предњи точак бициклисте и одбацио га.

- Мотоциклиста је одлетио преко мотора не једну, а бициклиста на другу страну. Одмах смо пришли. Срећом, видјело се да нису озбиљније повријеђени. Убрзо је стигла полиција и Служба хитне помоћи, која је обојицу одвезла у болницу - рекао је овај очевидац, не желећи да се представи.

Он је нагласио да је право чудо што су обојица лакше повријеђена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана