Бањалука: Мотоциклом ударио у BMW и погинуо

Горан Обрадовић
Бањалука: Мотоциклом ударио у BMW и погинуо

Бањалука - Зоран Којић (24) из Бањалуке погинуо је у понедјељак увече када је мотоциклом “пјађо беверли 500” ударио у аутомобил BMW у Карађорђевој улици у бањалучком насељу Лауш.

У Окружном тужилаштву Бањалука рекли су да се несрећа догодила у понедјељак око 20.30 часова, а у несрећи су учествовали скутер, који је возио Којић и аутомобил BMW за чијим управљачем је био Зоран Радошевић (32) из Бањалуке.

- Увиђај је обавио дежурни тужилац Слободан Салић, који је наредио да буду обављена сва потребна вјештачења како би био утврђен узрок несреће, као и обдукција тијела настрадалог младића - рекли су у тужилаштву.

Један од очевидаца несреће испричао је да се све одиграло у неколико секунди и да Којићу није било помоћи.

- Из правца од кружног тока ишао је прво аутомобил, а за њим мотоцикл. На проширењу које се налази изнад кафића “Блуз” возач BMW-а кренуо је да се полукружно окрене, а очигледно то момак на мотоциклу није примијетио, што је било кобно - рекао је очевидац који није желио да му објавимо име.

Он је додао да је у тренутку када се возило попријечило преко пута мотоцикл ударио у врата возача, а Којић је прво одлетио на возило, а потом пао и скотрљао се испод њега. Којић није имао кацигу.

- Све се то одиграло веома брзо и одмах се испод младића направила велика локва крви. Призор је био страшан! Одмах је из BMW-а истрчао возач, видјело се да је престрашен и први је покушао да помогне овом младићу. Потом је до мјеста несреће притрчао човјек који је био на аутобуској станици, али се видјело да повријеђени мотоциклиста неће преживјети - испричао је наш саговорник.

Према његовим ријечима, младић који је возио мотоцикл био је при свијести и веома брзо је дошла Хитна помоћ, али је убрзо преминуо.

Један од станара Карађорђеве улице испричао је да је и јуче ујутру била несрећа на истом мјесту, само, на срећу, са материјалном штетом.

- Ту је мало шири пут и возачи се често окрећу преко пуне линије и због тога се дешавају несреће. Тако је било и у овој несрећи од понедјељка увече. Возач је пресјекао пуну линију и Којић је налетио на њега. Мислим да су њих двојица били и пријатељи и да су се дружили. Зоран је био добар момак, знам да је радио у ауто-праоници у нашем насељу - истакао је један од мјештана.

Са овом несрећом наставља се црни биланс несрећа на подручју БиХ у којима је у протеклих дана погинуло још девет особа. У несрећи, која се догодила у понедјељак увече у Сарајеву, погинула је С. Ш. (33). Њу је као пјешака прегазило возило, а послије несреће полиција је ухапсила возача.

Осим овога, на подручју Лакташа у недјељу око 19 часова смртно је страдао трогодишњи Горан Д, а само пола часа касније на подручју ове општине погинула је пјешак Драгојла Ђукић (55) из Лакташа.

Тако је синоћњом несрећом настављен црни биланс на путевима у Републици Српској и ФБиХ, јер је од 1. до 4. маја погинуло укупно 11 лица.

Погинули

>Понедјељак 20.30 часова погинуо Зоран Којић

>Недјеља 19 часова погинуо трогодишњи Горан Д.

>Недјеља 19.30 часова погинула Драгојла Ђукић

> За четири дана 11 жртава саобраћајних несрећа

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана