Бањалука, Лакташи: Пронађена опрема за производњу сканка

Срна
Бањалука, Лакташи: Пронађена опрема за производњу сканка

Бањалука - Два лица су ухапшена и пронађена је опрема за производњу дроге "сканк" у акцији коју је на подручју Бањалуке и Лакташа спровела криминалистичка полиција Центра јавне безбједности Бањалука у сарадњи са Окружним тужилаштвом.

Претресима на четири локације и два возила, извршеним у четвртак, 27. августа, увече пронађени су опрема и средства за лабораторијску производњу "сканка" и већа количина муниције, саопштено је данас из Центра јавне безбједности Бањалука.

Полиција је претресе обавила у стамбеним и пратећим објектима у Улици књаза Милоша, Змај Огњеног Вука и Марка Липовца у Бањалуци и у мјесту Јаружани, општина Лакташи, те аутомобиле "опел астра" и "фијат стило" које користе Бањалучани чији су иницијали Ђ.Б. и Д.В.

Од опреме за производњу дроге пронађени су вентилатори, лампе, проводници, регулатори напона, мјерачи влажности, ваге за прецизно мјерење и друго, те опрема за паковање дроге, мања количина марихуане, 119 метака за аутоматско наоружање калибра 7,62 милиметра и 31 пиштољски метак калибра 7,62 милиметра, 2.990 КМ и 300 евра, као и други предмети који могу послужити у кривичном поступку /рачунари, мобилни телефони, сим картице и друго/.

Након криминалистичке обраде ухапшени Ђ.Б. и Д.В. пуштени су на слободу, а против њих слиједи извјештај надлежном тужилаштву за почињено кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана