Бањалучка полиција спријечила превару: Фингирали крађу аудија ради наплате осигурања

Н. Т.
Бањалучка полиција спријечила превару: Фингирали крађу аудија ради наплате осигурања

Бањалука - Адмир Дервишевић (40) из Бањалуке и Црнинолог Раковић (47) из Градишке ухапшени су због сумње да су фингирали крађу "аудија А6" како би наплатили осигурање у Шведској гдје је возило регистровано.

Из Центра јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале, саопштено је да је Дервишевић у сриједу око 15 часова пријавио да му је "ауди А6" украден.

- Према пријави возило је украдено између  17. до 19. октобра са паркинга у улици Јосифа Панчића у насељу Старчевица. Истрагом је утврђено да је у питању лажна пријава. Такође је утврђено да је имао помагача Ц. Р. из Градишке који је ухапшен - саопштено је из полиције.

Наводи се да је током претреса просторија које користи Ц. Р.  у градишкој улици Дејтонска у гаражи пронађен "ауди А6".

Извор близак истрази казао је да су се Дервишевић и Раковић договорили да пријаве крађу "аудија" и да кад о томе добију папире из полиције поднесу захтјев осигурању у Шведској за одштету.

- Договорено је да Дервишевић пријави крађу, а Раковић да сакрије возило док не наплате одштету. Тако су и урадили, али им план захваљујући полицији није пошао за руком - казао је овај извор.

Лажне пријаве крађа возила у циљу лаког доласка  до новца кроз наплату осигурања све су чешћа појава у Српској. Крајем августа држављанка Србије Далиборка Бељеан лажно је пријавила да јој је неко са паркинга у етно-селу Станишићи украо "масерати" вриједан око 76.000 марака. Два мјесеца раније крајем јуна откривен је сличан случај лажне пријаве крађе БМЊ-а Џ5 вриједног 70.000 марака. Крађу је пријавио С. Ђ. из Томиславграда, који је слагао да му је возило, које је власништво лизинг куће из Њемачке, украдено са паркинга мотела у Дабрацу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана