Лажни директор покрао старицу

Горан Обрадовић фото: Г.Шурлан
Лажни директор покрао старицу

Бањалука - Бањалучка полиција трага за мушкарцем који је у Бањалуци преварио и опљачкао старицу Вукосаву Здравковић (77) из тог града и од ње узео 750 евра.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да је непозната особа 26. септембра у улици Мајке Југовића пришла Здравковићевој и представио се као директор фирме.

- Он јој је рекао да му је брат имао саобраћајну несрећу и да му хитно треба 500 евра. Старица је затим са тим мушкарцем отишла до свог стана и дала му новац уз договор да га врати други дан, што он није испоштовао - истакли су у полицији.

Здравковићева је јуче испричала да је са супругом Миланом била у шетњи када се код Венеција моста зауставио аутомобил и возач их замолио за помоћ.

- У возилу је био мушкарац старости између 60 и 70 година, жена мало млађа од њега и момак од двадесетак година. Човјек који је возио причао је чудним нагласком и замолио нас да му покажемо неке улице у Бањалуци јер се не може снаћи - рекла је Здравковићева. Она је додала да су затим сјели са њим у возило и показивали им улице и да су сви били љубазни и пријатни, а он им је због тога дао сто долара.

- Прво сам одбила да узмем тај новац, али он је био упоран. Током вожње му је звонио мобилни телефон и он се правио као да разговара са љекаром. Затим нам је рекао да је он директор фирме "Сони" и да му је брат имао саобраћајну несрећу и да се налази у болницу. Рекао је како му доктор тражи 500 евра да оперише брата, али да неће да прими доларе - појаснила је старица.

Према њеним ријечима он је питао њу да му посуди тај новац и да ће одмах други дан да врати.

- Било ми га је жао и отишли смо код нас у стан и ја ни у једном тренутку нисам посумњала да ме покушавају преварити. Када смо дошли момак је остао у возилу, а њих двоје су се попели са нама у стан. Жена је била узнемирена и дрхтала и ја сам јој скувала кафу и дала мало вина да попије, а он је питао да оде у тоалет. Када је ишао у тоалет видио је гдје држим касу са новцем - истакла је Здравковићева.

Она је затим додала да када су им дали новац они су отишли и обећали се јавити и вратити.

Међутим он се више није јављао, а у недјељу док су они шетали, а једна дјевојка им чистила стан, тај преварант је опет ушао у њихов стан и украо касу у којој се налазило још 250 евра, али и документи, здравствени налази и друге ствари преварених супружника.

- У соби сам прво нашла торбицу која је остала иза њега. Када сам примијетила да ми је украо касу, одмах сам отишла у банку и блокирала рачуне како не би дигао и тај новац - истакла је старица и додала да би га препознала када би га поново видјела.

Професионалци

Извор близак истрази испричао је да се ради о професионалним преварантима, који вјероватно нису из Бањалуке.

- Ово није једини случај преваре у Бањалуци. Имамо још неколико сличних превара и провјеравамо да ли се ради о истим особама, појаснио је наш извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана