Бањалучанка доводила мајку на терапију и пељешила љекаре

Бањалучанка доводила мајку на терапију и пељешила љекаре 12.08.2017 09:58 | Небојша Томашевић

Бањалука - Тања Јанковић (30) из Бањалуке приведена је и испитана због сумње да је украла 500 КМ из новчаника двију докторица у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, сазнаје "Глас Српске".

Осумњичена је доводила мајку на терапије у болницу и том приликом користила одсуство љекара да би им "почистила" новчанике.

Према незваничним информацијама, она је док су љекари прегледали њену мајку отварала њихове торбе. Чекала је прилику да докторице оду у другу просторију да би потом починила крађу.

Осумњичену су снимиле камере видео-надзора у УКЦ РС. У Полицијској управи Бањалука, наводећи њене иницијале, саопштили су да Јанковићеву терете за три крађе.

- Осумњичена Т. Ј. је од 11. јула до 10. августа у три наврата украла новац од радница здравствене установе у Бањалуци. Ово кривично дјело чинила је приликом довођења мајке на терапије. Користила је одсуство оштећених и из новчаника украла око 500 КМ - саопштила је портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић.

Додала је да ће против Т. Ј. Окружном тужилаштву Бањалука бити достављен извјештај због крађе. Покушали смо да ступимо у контакт са осумњиченом, али нисмо успјели.

Крађе новца и драгоцјености у болницама у Српској у посљедње вријеме постале су учестала појава. Лопови углавном користе непажњу пацијената и медицинског особља у амбулантама како би уловили плијен. Често не стају на једној крађи, већ помало краду више дана узастопно док их не открију. Најпознатији крадљивац по амбулантама и болницама је Марио Рајковић из Приједора. Њему се на терет ставља 20 крађа у здравственим установама, најчешће у Бањалуци. Он је користио непажњу пацијената и других лица у амбулантама и болницама те крао торбице и новчанике са парама и документима. На тај начин присвојио је око 10.000 марака. Полиција је хапсила и Бањалучанку Наду Мирчић због сумње да је у амбуланти у улици Здраве Корде украла новчаник у којем је био новац од партиципација наплаћених пацијентима.

И међу медицинарима има оних који олако посежу за туђим. Тако су недавно у Градишци ухапшене медицинска сестра Гордана Шврака-Угреновић и чистачица у болници Недељка Тулемија због сумње да су украле 1.800 марака од пацијената. Оне су, наводно, из просторије у којој су биле личне ствари пацијената узеле банковну картицу болеснице са чијег су рачуна у више наврата узимале по неколико стотина марака. Почетком марта ове године покренута је истрага против медицинске сестре Дома здравља у Српцу Дајане Б. због сумње да је крала новац од радних колега и пацијената. Полиција је тада теретила да је и неовлашћено приступила електронској бази података у поменутом дому здравља те штампала рецепте за лијекове које је подизала.

Истрага

Осумњичена Тања Јанковић након испитивања у полицији пуштена је да се брани са слободе по налогу дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

У Полицијској управи Бањалука, наводећи њене иницијале, казали су да се истрага против ње наставља с циљем утврђивања да ли се може довести у везу са другим крађама.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица