Banjalučanin snajperom likvidirao Budvanina

Priredio: Nebojša Tomašević
Banjalučanin snajperom likvidirao Budvanina

Budva - Banjalučanin Srđan Popović (24) osumnjičen je da je hicima iz snajperske puške likvidirao budvanskog ugostitelja Gorana Đuričkovića (48) krajem oktobra 2015. godine.

Ovo je crnogorskim medijima potvrdio policijski inspektor Saša Rakočević i kazao da je Popović uhapšen 3. avgusta u Austriji. Ovaj Banjalučanin otkriven je zahvaljujući saradnji policije Crne Gore i Austrije, njihove pokrajinske policije iz Štajerske.

Rukovodilac grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u crnogorskoj policiji Aleksandar Bošković je istakao da je Đuričkovićevom ubistvu prethodio pokušaj njegove likvidacije.

- Taj pokušaj spriječen je hapšenjem Ferarisa i Aleksandra Markovića, ali i ubistvo njegovog kuma Saše Markovića - kazao je Bošković.

Đuričković je ubijen dok je sjedio u bašti svog lokala "Old fišermens pab" u Budvi, a na njega je navodno pucano iz puškarnice Starog grada. Ubijen je kada je ustao od stola za kojim je sjedio s prijateljima. Čula su se tri pucnja, a on se smrtno pogođen stropoštao u more.

Policija je tokom istrage pronašla tri čaure na kuli zidina Starog grada u Budvi iznad zvona. Nezvanično se pominje da MUP Crne Gore sumnja da je ubistvo Đuričkovića nastavak obračuna dva crnogorska kriminalna klana, "budvanskog" i "kotorskog". Sukob između njih je započeo u Valensiji 2014. godine, kada je ukradeno 300 kilograma kokaina.

Crnogorski mediji ranije su naveli da je ubistvo povezano sa likvidacijom Gorana Radomana, koji je pripadao "kotorskom klanu". Radoman je bio poznat kao blizak saradnik Dragana Dudića Frica, koji je slovio za bliskog prijatelja Darka Šarića. Đuričković i Radoman su navodno bili uključeni u poslove šverca kokaina, a njih je navodno mafija označila kao krivce za nestanak tovara od oko 300 kilograma u Španiji, vrijednog 15 miliona evra.

Mediji u Srbiji ranije su naveli da je Goran Đuričković bio zet fudbalske legende i četvrte Zvezdine zvijezde Vladimira Petrovića Pižona.

Banjalučanin

Osumnjičeni Srđan Popović odranije je poznat policiji po činjenju krivičnih djela. On je u hapšen 2011. godine u Banjaluci zbog učešća u tuči i premlaćivanju dva muškarca iz Čelinca i razbijanju izloga jednog marketa ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića u Banjaluci.

Iz crnogorske policije nisu saopštili detalje o njemu niti na koji način se on povezuje s ubistvom Gorana Đuričkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana