Бањалучанин снајпером ликвидирао Будванина

Бањалучанин снајпером ликвидирао Будванина 07.09.2017 10:45 | Приредио: Небојша Томашевић

Будва - Бањалучанин Срђан Поповић (24) осумњичен је да је хицима из снајперске пушке ликвидирао будванског угоститеља Горана Ђуричковића (48) крајем октобра 2015. године.

Ово је црногорским медијима потврдио полицијски инспектор Саша Ракочевић и казао да је Поповић ухапшен 3. августа у Аустрији. Овај Бањалучанин откривен је захваљујући сарадњи полиције Црне Горе и Аустрије, њихове покрајинске полиције из Штајерске.

Руководилац групе за сузбијање крвних и сексуалних деликата у црногорској полицији Александар Бошковић је истакао да је Ђуричковићевом убиству претходио покушај његове ликвидације.

- Тај покушај спријечен је хапшењем Ферариса и Александра Марковића, али и убиство његовог кума Саше Марковића - казао је Бошковић.

Ђуричковић је убијен док је сједио у башти свог локала "Олд фишерменс паб" у Будви, а на њега је наводно пуцано из пушкарнице Старог града. Убијен је када је устао од стола за којим је сједио с пријатељима. Чула су се три пуцња, а он се смртно погођен стропоштао у море.

Полиција је током истраге пронашла три чауре на кули зидина Старог града у Будви изнад звона. Незванично се помиње да МУП Црне Горе сумња да је убиство Ђуричковића наставак обрачуна два црногорска криминална клана, "будванског" и "которског". Сукоб између њих је започео у Валенсији 2014. године, када је украдено 300 килограма кокаина.

Црногорски медији раније су навели да је убиство повезано са ликвидацијом Горана Радомана, који је припадао "которском клану". Радоман је био познат као близак сарадник Драгана Дудића Фрица, који је словио за блиског пријатеља Дарка Шарића. Ђуричковић и Радоман су наводно били укључени у послове шверца кокаина, а њих је наводно мафија означила као кривце за нестанак товара од око 300 килограма у Шпанији, вриједног 15 милиона евра.

Медији у Србији раније су навели да је Горан Ђуричковић био зет фудбалске легенде и четврте Звездине звијезде Владимира Петровића Пижона.

Бањалучанин

Осумњичени Срђан Поповић одраније је познат полицији по чињењу кривичних дјела. Он је у хапшен 2011. године у Бањалуци због учешћа у тучи и премлаћивању два мушкарца из Челинца и разбијању излога једног маркета улици Краља Петра Првог Карађорђевића у Бањалуци.

Из црногорске полиције нису саопштили детаље о њему нити на који начин се он повезује с убиством Горана Ђуричковића.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица