Бањалучанин осумњичен да је средњошколцима диловао дрогу

nezavisne.com
Бањалучанин осумњичен да је средњошколцима диловао дрогу

Бањалука - Горан Дамјанић (53), звани Зола, из Бањалуке, који је ухапшен након што је полиција пронашла близу 830 грама марихуане, осумњичен је да је дрогу потурао и малољетницима, открива извор “Независних”.

Наш саговорник додаје да је полиција истрагом дошла до сумње да је он марихуану давао и средњошколцима из Бањалуке.

“Због тога је покренута опсежна истрага, која је у петак окончана акцијом 'Лава', његовим хапшењем те проналаском дроге у стану који он користи”, појашњава извор “Независних”.

Дамјанићу је, како нам је потврђено, одређен притвор, у који ће он бити спроведен након што му се оконча лијечење, пошто му је у међувремену позлило и уграђен му је стент.

“Њему је позлило када је требало да буде спроведен у Окружно јавно тужилаштво Бањалука, због чега га је полиција превезла у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци”, истиче наш извор.

Уз навођење иницијала пацијента, из УКЦ РС су за “Независне” потврдили да је он довезен у суботу у 19.53, те хоспитализован у Клиници за кардиоваскуларне болести, гдје му је урађена коронографија, а након тога и уграђен стент.

“Пацијент је засад стабилног здравственог стања, те остаје на краћем болничком праћењу и лијечењу”, кажу из УКЦ РС.

Притвор је Дамјанићу одређен на приједлог Окружног јавног тужилаштва Бањалука, које га терети за продају дроге.

“Од почетка ове године до 28. септембра на подручју Бањалуке осумњичени је набављао и држао марихуану ради продаје. Током претреса стана од осумњиченог је 28. септембра одузето 827,80 грама бруто масе марихуане намијењене за даљу продају”, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Тужилац је, како нам је потврђено из Тужилаштва, затражио да се Дамјанићу одреди притвор због бојазни да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те бојазни да ће поновити кривично дјело.

Из Основног суда у Бањалуци, који му је одредио притвор, кажу да ће осумњичени, након одлуке љекара о отпуштању с лијечења, бити спроведен у притворску јединицу Казнено-поправног завода Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана