Бањалучанин оружјем пријетио гостима кафића

Н. Т.
Бањалучанин оружјем пријетио гостима кафића

Бањалука - Драган Милетић (43) из Бањалуке ухапшен је у сриједу након што је пиштољем пријетио гостима у кафићима "Кикос" и "М&М" у бањалучким улицама Српских пилота и Максима Горког.

Мотив ових пријетњи није утврђен, а осумњичени Милетић познат је полицији по кривичним дјелима још од 2008. године. Он је раније дуже вријеме задавао главобоље суграђанима, али и полицији. Хапшен је више пута, а и осуђиван је.

Из бањалучког Центра јавне безбједности, наводећи иницијале, казали су да је Милетић прву пријетњу починио у сриједу, у 12.15 часова у кафићу у улици Српских пилота.

- Ушао је у кафић и извадио пиштољ те пред гостима рекао да ће га употријебити. Након тога је само изашао и сјео у "рено" и отишао према Зеленгорској  улици - рекли су у полицији.

Додали су да је само неколико минута након овог случаја пријављено да је иста особа пиштољем пријетила и у кафићу у улици Максима Горког.

- Полиција је изашла на терен и у 12.30 часова у поменутој улици зауставила "рено" и привела осумњиченог Д. М. На основу наредбе суда обављен је претрес и код њега су пронађени пиштољ и нож - рекли су у полицији.

Према њиховим ријечима осумњичени је након испитивања пуштен да се брани са слободе уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука. Истакли су да га терете за изазивање опште опасности и угрожавање сигурности. Милетић је током 2008. године осуђен на јединствену казну од двије године и један мјесец затвора када су му обједињена разна дјела из 13 оптужница. Последњи пут хапшен је у фебруару прошле године због крађа и шверца дроге, а 2014. године ножем је убо Раденка Зељковића и Немању Морачу, али их није озбиљније повриједио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана