Бањалучанин другара изударао сјекиром по глави

Н. Б.
Бањалучанин другара изударао сјекиром по глави

Бањалука - Саша Керлец (35) из Бањалуке осуђен је у Окружном суду на четири и по године затвора због покушаја убиства Његоша Пепића (34) кога је сјекиром више пута ударио у главу.

Пресуда је изречена након што је суд прихватио споразум о признању кривице који је Керлец склопио с тужилаштвом. Прихваћен је и низ олакшавајућих околности као што су кајање оптуженог, чињеница да је породичан човјек и отац дјетета, што је резултирало изрицањем казне која је испод законом прописаног минимума.

Све се десило 6. јула ове године у роштиљници "Ђорђе" у Драгочају код Бањалуке. Керлец и Пепић годинама су се дружили. Кобног дана су заједно пили, а онда се посвађали.

У пресуди се наводи да је Керлец након свађе изашао из роштиљнице и одвезао се аутомобилом, да би се убрзо вратио. Из возила је извадио сјекиру и ушао у роштиљницу.

- Уз псовке и пријетње убиством, оптужени је пришао Пепићу и задао му више удараца оштрим и тупим дијелом сјекире по глави. Након што је Пепић пао на под, Керлец је наставио да га удара рукама и ногама по тијелу - наводи се у пресуди.

Пепић је након бруталног премлаћивања превезен у Универзитетски клинички центар у Бањалуци.

Задобио је више нагњечења поглавине, вишеструке преломе лобање, оштећење мождане опне, контузије можданог ткива, те повреду грудног коша.

Након злочина Керлец је побјегао. Мјештани Драгочаја су га видјели како бјежи у аутомобилу и записали број регистарских таблица. Брзом реакцијом полицајаца насилник је ухапшен.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана