Bahonjić penzionera iz Kozarca ubio čekićem

Snežana Tasić
Bahonjić penzionera iz Kozarca ubio čekićem

Prijedor - Alen Bahonjić (30) iz Kozarca kod Prijedora priznao je policiji da je čekićem ubio, a zatim opljačkao penzionera Hasana Alića (74) u njegovoj kući u Kozarcu.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor Dalibor Ivanić na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za novinare rekao je da je slučaj policiji prijavljen u nedjelju oko 13 časova, a da se ubistvo najvjerovatnije dogodilo 29. aprila ove godine u večernjim časovima.

Ivanić je istakao da je isključivi motiv ovog ubistva koristoljublje i time je isključena mržnje ili nacionalna netrpeljivost kao eventualni motiv.

Osim Bahonjića uhapšen je i Ibrahim Čolić (40), koji u okviru istrage trenutno ima status svjedoka.

Prema nezvaničnim informacijama, Bahonjić je starca udario devet puta čekićem u glavu, a potom je pokušao da zapali Alića i njegovu kuću da bi prikrio dokaze, ali se vatra ugasila.

Ivanić je, navodeći inicijale, pojasnio da su Bahonjić i Alić to veče sjedili u kući, pili alkohol, kada je došlo prvo do svađe, a zatim i tuče između njih.

- Bahonjić je zatim više puta tupim predmetom udario u glavu Alića, a on je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta - izjavio je Ivanić.

On je naglasio da je osumnjičeni policiji priznao djelo i pokazao mjesto izvršenja krivičnog djela i mjesto gdje je odbacio čekić.

 - Na čekiću se nalaze ostaci krvi, a u pretresu dva objekata koje je koristio pronađeni su predmeti koji su ukradeni iz kuće Alića i biće korišćeni kao dokaz u krivičnom postupku - istakao je Ivanić.

Osumnjičeni je juče predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Ivanić je potvrdio da je Bahonjić višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela krađa, mučenje, ubijanje i zlostavljanje životinja, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija i pokušaj silovanja.

Ubijeni Hasan Alić bio je njemački penzioner i nakon razvoda živio je sam u dijelu Kozarca koji se zove Dere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana