Bager pregazio i usmrtio Trebinjca

Goran Obradović
Bager pregazio i usmrtio Trebinjca

Tivat - Slaviša Marković (35) iz Zavidovića uhapšen je zbog sumnje da je izazvao nesreću u kojoj je u Radovićima kod Tivta u Crnoj Gori poginuo mehaničar Milenko Bulajić (35) iz Trebinja.

Prema pisanju crnogorskih medija Marković je rodom iz Zavidovića, a jedni prenose da je stalno nastanjen u Doboju, a drugi u Beogradu.

Nezvanično saznajemo da se nesreća dogodila u petak oko 18 časova dok je Bulajić popravljao bager na zemljišnoj parceli  budvanske firme "Erde" koja je  vlasnik mašine.

Poslije nesreće radnici su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju i ispričali prvo da se nesreća dogodila slučajno.

U prvim izjavama policiji oni su naveli da je Bulajić tokom dana pokušavao da popravi bager i da je više puta ulazio u kabinu i izlazio iz nje. U jednom trenutku Bulajić se nalazio pored točkova bagera i nešto popravljao, kada se on pokrenuo i pregazio ga.

On je od zadobijenih povreda nesrećni radnik preminuo je na mjestu nesreće.

Uviđaju je prisustvovala i osnovni državni tužilac Jovanka Čizmović.

Tokom uviđaja policija i tužilac su posumnjali u priču radnika i ubrzo poslije toga priveli su Markovića.

Policija je došla do saznanja da je Marković najvjerovatnije sjedio u kabini bagera i da je on pokrenuo mašinu u trenutku dok se Bulajić nalazio pored točkova.

Prema pričama Bulajićevih poznanika iz Trebinje, on je jedno vrijeme bio oženjen, ali se u međuvremenu razveo, a iza njega ostala je maloljetna kćerka.

- Riječ je dobrom i vrijednom čovjeku koji je uvijek bio spreman svima da pomogne. Dugo godina radio je kao mehaničar na teškim mašinama, a određen period je proveo  u preduzeću u Gacku kao mehaničar - rekao je jedan od poznanika.

On je dodao da je Bulajić nedavno otišao u Tivat kako bi zaradio nešto novca.

Firma "Erde" u kojoj je radio bavi se rušenjem starih građevinskih objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana