Багер прегазио и усмртио Требињца

Горан Обрадовић
Багер прегазио и усмртио Требињца

Тиват - Славиша Марковић (35) из Завидовића ухапшен је због сумње да је изазвао несрећу у којој је у Радовићима код Тивта у Црној Гори погинуо механичар Миленко Булајић (35) из Требиња.

Према писању црногорских медија Марковић је родом из Завидовића, а једни преносе да је стално настањен у Добоју, а други у Београду.

Незванично сазнајемо да се несрећа догодила у петак око 18 часова док је Булајић поправљао багер на земљишној парцели  будванске фирме "Ерде" која је  власник машине.

Послије несреће радници су одмах позвали Хитну помоћ и полицију и испричали прво да се несрећа догодила случајно.

У првим изјавама полицији они су навели да је Булајић током дана покушавао да поправи багер и да је више пута улазио у кабину и излазио из ње. У једном тренутку Булајић се налазио поред точкова багера и нешто поправљао, када се он покренуо и прегазио га.

Он је од задобијених повреда несрећни радник преминуо је на мјесту несреће.

Увиђају је присуствовала и основни државни тужилац Јованка Чизмовић.

Током увиђаја полиција и тужилац су посумњали у причу радника и убрзо послије тога привели су Марковића.

Полиција је дошла до сазнања да је Марковић највјероватније сједио у кабини багера и да је он покренуо машину у тренутку док се Булајић налазио поред точкова.

Према причама Булајићевих познаника из Требиње, он је једно вријеме био ожењен, али се у међувремену развео, а иза њега остала је малољетна кћерка.

- Ријеч је добром и вриједном човјеку који је увијек био спреман свима да помогне. Дуго година радио је као механичар на тешким машинама, а одређен период је провео  у предузећу у Гацку као механичар - рекао је један од познаника.

Он је додао да је Булајић недавно отишао у Тиват како би зарадио нешто новца.

Фирма "Ерде" у којој је радио бави се рушењем старих грађевинских објеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана