Bačena bomba ispred pune diskoteke u Bugojnu

Nevena Bunić
Bačena bomba ispred pune diskoteke u Bugojnu

Bugojno - Policija traga za napadačem koji je bacio bombu ispred diskoteke "Janus" u Bugojnu, a samo zahvaljujući sreći u eksploziji nije bilo povrijeđenih.

Eksplozija je odjeknula u subotu oko 19 časova, nakon čega je na lice mjesta stigla policija koja je obavila uviđaj. Patrole su blokirale područje oko diskoteke da bi pronašle napadača, ali bezuspješno.

- Na razgovor u policijsku stanicu je pozvano nekoliko osoba, dok je jedna osoba ispitana. Još nije poznato o kakvoj eksplozivnoj napravi se radi, a prikupili smo tragove koji bi mogli pomoći u pronalasku napadača. O svemu je obaviješteno i Kantonalno tužilaštvo, intenzivno radimo na rasvjetljavanju ovog slučaja - naveli su u MUP-u Srednjobosanskog kantona.

Menadžer u ovoj popularnoj diskoteci Haris Ždralović rekao je da samo zahvaljujući sreći u trenutku eksplozije nije bilo puno gostiju ispred objekta.

- Popucala su stakla, a oštećena je i fasada. Nikada ranije nam se nije desilo da neko baci bombu u naš klub. I pored eksplozije, najavljeni koncert pjevača Roberta Bijelića je održan i lokal je bio krcat. Imali smo oko 600 gostiju. Najvažnije u svemu je da niko nije povrijeđen - kazao je Ždralović.

Prije samo mjesec nepoznati napadač je bacio bombu i u diskoteku "Kju em" u Banovićima i tada su lakše povrijeđena dva mladića. E. S. (23) zadobio je posjekotine od krhotina stakla i zbrinut je u Domu zdravlja u Banovićima. Kod K. Z. (25) detonacija je izazvala problem sa sluhom, ali je on odbio medicinsku pomoć. Ova diskoteka je u suvlasništvu poslanika federalnog Parlamenta BiH Mirsada Kukića. Eksplozivna naprava bačena je neposredno nakon imenovanja nove kantonalne Vlade Tuzlanskog kantona, a prije toga Kukić je smijenjen sa funkcije predsjednika Povjereništva Kantonalnog odbora SDA u Tuzlanskom kantonu. Bomba je bačena u vrijeme kada je u diskoteci bilo mnogo mladih, među kojima i Kukićev sin. Napadač još nije otkriven.

Širenje straha

Povodom eksplozije na društvenoj mreži "Fejsbuk" oglasio se i vlasnik diskoteke Davor Ivoš.

- Bomba je bačena u namjeri da uništi ono za šta smo se godinama borili i da dovede u pitanje bezbjednost u našem objektu. Napad je iskaz slabosti, a namjera napadača je bila širenje straha kako bi zaustavili masovno okupljanje gostiju u "Janusu" - naveo je Ivoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana