Баба монструм у затвору, кћерка се вратила кући

Nezavisne novine
Баба монструм у затвору, кћерка се вратила кући

Добој - Сања Богојевић (27) из Трњана, код Добоја, вратила се кући након што је њена мајка Војкана (53) упућена у КПЗ у Источном Сарајеву на издржавање десетогодишње затворске казне због убиства Сањине бебе.

Врховни суд РС укинуо је пресуду Окружног суда Добој којом је Богојевићева била осуђена на шест година затвора, те јој повећао казну за још четири године због убиства бебе коју је родила њена ментално заостала кћерка Сања и подстрекавање кћерке да убије другу бебу.

У добојском Центру за социјални рад нам је речено да су Сању Богојевић по наредби овдашњег Окружног тужилаштва смјестили у сигурну кућу, како би се успјешно водила истрага.

"По добијању информација од Окружног тужилаштва о окончању кривичног поступка, те обавјештења да предметно лице неће више бити саслушавано, овај центар је покренуо поступак за престанак смјештаја. С обзиром на то да се ради о пословно способном лицу, у току поступка узета је у обзир жеља предметног лица за прекидом смјештаја и мишљење судског вјештака, те је смјештај у сигурној кући прекинут", саопштено је у Центру за социјални рад.

Сања се тако након двадесетак мјесеци боравка у установи у ФБиХ, који је наводно Центар коштао око 800 КМ мјесечно, вратила у породичну кућу у Трњане, гдје живе њен отац Миливоје и малољетни брат Драган.

Њена мајка, која је у јавности добила "етикету" баба монструм, након тринаест мјесеци проведених у притвору добојског КПЗ-а упућена је на издржавање казне, у коју ће јој бити урачунато и притворско вријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана