Baba monstrum iz Trnjana kod Doboja porekla ubistvo beba

Dijana Dujić
Baba monstrum iz Trnjana kod Doboja porekla ubistvo beba

Doboj - Vojkana Bogojević (54) iz Trnjana, optužena za ubistvo dvije bebe koje je rodila njena nedovoljno mentalno razvijena kćerka Sanja Bogojević (26), juče se u dobojskom Okružnom sudu izjasnila da nije kriva za smrt novorođenčadi.

Osim babe monstruma, pred sudijom su bila i trojica optuženih za obljubu nemoćne Sanje Bogojević, odnosno osumnjičeni da su očevi njenih beba. Rade Bogojević iz Trnjana i Vid Janković iz Dugog Polja kod Modriče takođe su negirali krivicu, dok se trećeoptuženi Žarko Cvijetić iz Skugrića kod Modriče nije izjasnio.

Branilac Vojkane Bogojević, advokat Branko Ristić, kazao je da će osporavati pravnu kvalifikaciju optužnice jer nije dobro  postavljena.

- Nisu kompatibilni čedomorstvo i teško ubistvo koje se Vojkani stavlja na teret - izjavio je Ristić i dodao da Bogojevićeva "u principu" nije kriva za ubistvo dvoje unučadi.

Branilac Radeta Bogojevića, Ljiljana Miljanović, izjavila je da dokazi tužilaštva ne idu naruku njenom branjeniku, koji je još u pritvoru, ali da će nastojati da ih ospori. Suđenje optuženima trebalo bi da počne u roku od mjesec.

Bogojevićeva je uhapšena 25. januara, kada i trojica optuženih za obljubu. Okružni sud je u aprilu potvrdio optužnicu dobojskog tužilaštva. Vojkana i Rade se još nalaze u pritvorskoj jedinici dobojskog zatvora, dok su Cvijetić i Janković 22. aprila pušteni na slobodu.

Kćerka Sanja, koja već deset mjeseci boravi u posebnoj ustanovi izvan Doboja, prvi put se porodila u septembru 2011. godine. Navodno je rodila djevojčicu uz pomoć majke Vojkane, koja je ubila bebu i tijelo bacila na njivu u blizini porodične kuće. I drugi put je, u julu 2013. godine, u štali rodila djevojčicu, koju je takođe usmrtila Vojkana. Treći put se porodila u aprilu 2015. godine. Tu bebu je Sanja, na nagovor majke, usmrtila. Skeletni ostaci dvije bebe su pronađeni nedaleko od kuće, dok ostaci trećeg novorođenčeta, koje je bacila Sanja, još nisu pronađeni. DNK analizom je utvrđeno da je jedan od trojice optuženih, njen blizak rođak Rade Bogojević, otac jedne bebe. Za ocem drugog novorođenčeta se još uvijek traga. Prema nezvaničnim informacijama, Sanji će navodno biti dodijeljen imunitet u zamjenu da otkrije ko je otac drugog novorođenčeta čije je tijelo pronađeno.

Otac

Pod istragom je bio i Sanjin otac Milivoje Bogojević, jer se sumnjalo da je znao za kćerkine trudnoće, kao i da je pomenutu trojicu optuženih dovodio njihovoj porodičnoj kući u Trnjanima. Međutim, još ništa nije utvrđeno.

Kada su otkrivena ova nezapamćena ubistva novorođenčadi, Milivoje je tvrdio da ništa nije znao o kćerkinim trudnoćama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana