Avganistanci pokušali da uđu u BiH sa falsifikovanim pasošima

Avganistanci pokušali da uđu u BiH sa falsifikovanim pasošima 07.02.2018 12:46 | Srna

Sarajevo - Službenici Granične policije BiH otkrili su na Aerodromu Sarajevo, na letu iz Dohe, sedam državljana Avganistana koji su pokušali da uđu u BiH sa falsifikovanim službenim pasošima Pakistana.

Kontrola je izvršena u nedjelju, 4. februara, falsifikovani pasoši privremeno su oduzeti, a državljani Avganistana prekršajno procesuirani, saopšteno je iz Granične policije BiH.


Nakon što su zatražili azil, predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo juče nisu dozvolili ulazak u BiH državljaninu Turske koji je avionom stigao iz Istanbula, nakon što su prilikom pregleda njegovog prtljaga otkrili dvije falsifikovane lične karte Poljske.

Falsifikovani dokumenti privremeno su oduzeti, a državljanin Turske narednim letom vraćen u Istanbul.

Na graničnom prelazu Klobuk pripadnici Granične policije Trebinje danas su kod putnika u autobusu otkrili falsifikovani pasoš Albanije.

Pasoš je privremeno oduzet, a protiv državljanina Albanije nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Pripadnici granične policije Zvornik danas su na graničnom prelazu Karakaj prilikom izlaska iz BiH lišili slobode pedesetogodišnjeg državljanina BiH čiji su inicijali D.T. kojeg potražuje Policijska uprava Novi Grad Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti, nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti.

Ovo lice biće predato službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Na prelazu Gradina, prilikom ulaska u BiH, uhapšen je dvadesetsedmogodišnji državljanin BiH, jer ga potražuje Opštinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela razbojništvo.

Lice čiji su inicijali A.H. predato je službenicima Sudske policije Bihać.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica