Авганистанци покушали да уђу у БиХ са фалсификованим пасошима

Срна
Авганистанци покушали да уђу у БиХ са фалсификованим пасошима

Сарајево - Службеници Граничне полиције БиХ открили су на Аеродрому Сарајево, на лету из Дохе, седам држављана Авганистана који су покушали да уђу у БиХ са фалсификованим службеним пасошима Пакистана.

Контрола је извршена у недјељу, 4. фебруара, фалсификовани пасоши привремено су одузети, а држављани Авганистана прекршајно процесуирани, саопштено је из Граничне полиције БиХ.


Након што су затражили азил, предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање.

Службеници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево јуче нису дозволили улазак у БиХ држављанину Турске који је авионом стигао из Истанбула, након што су приликом прегледа његовог пртљага открили двије фалсификоване личне карте Пољске.

Фалсификовани документи привремено су одузети, а држављанин Турске наредним летом враћен у Истанбул.

На граничном прелазу Клобук припадници Граничне полиције Требиње данас су код путника у аутобусу открили фалсификовани пасош Албаније.

Пасош је привремено одузет, а против држављанина Албаније надлежном тужилаштву биће поднесен извјештај због основане сумње да је починио кривично дјело фалсификовање исправе.

Припадници граничне полиције Зворник данас су на граничном прелазу Каракај приликом изласка из БиХ лишили слободе педесетогодишњег држављанина БиХ чији су иницијали Д.Т. којег потражује Полицијска управа Нови Град Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево због кривичних дјела изазивање опште опасности, насилничко понашање и напад на службено лице у вршењу послова безбједности.

Ово лице биће предато службеницима МУП-а Кантона Сарајево.

На прелазу Градина, приликом уласка у БиХ, ухапшен је двадесетседмогодишњи држављанин БиХ, јер га потражује Општински суд у Санском Мосту због кривичног дјела разбојништво.

Лице чији су иницијали А.Х. предато је службеницима Судске полиције Бихаћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана