Aвганистанац осумњичен да је платио убиства двојице сународника у Београду

Срна
Aвганистанац осумњичен да је платио убиства двојице сународника у Београду

Београд - Полиција је ухапсила држављанина Авганистана који је осумњичен да је због сукоба око новца од кријумчарења миграната платио убиства двојице сународника у Београду, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије.

Мушкарац чији су иницијали А.С. (39) осумњичен је за подстрекивање на тешко убиство, те му је одређено задржавање до 48 часова и биће, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Сумња се да је он почетком јуна дошао у сукоб са Авганистанцем чији су иницијали К.К. (20) због новца добијеног од кријумчарења људи и да је потом понудио 300 евра држављанину Авганистана (17) да га убије.

“Како се сумња, седамнаестогодишњак је у саизвршилаштву са још једним малолетником из Авганистана то 5. јуна и починио”, навео је МУП.

Након хапшења једног од малољетника, ухапшени А.С. је, како се сумња, у страху да ће бити ухваћен и други малољетник и да ће уједно открити ко је налогодавац, дао новац једном лицу да га убије, које је 6. јуна то и учинио.

Авганистанац Камран Кан (20) избоден је у сриједу, 5. јуна, у тучи са двојицом миграната испред једне од кладионица у Карађорђевој улици, преко пута београдске Аутобуске станице.

Полиција је исте вечери ухапсила једног малолетника, док је други осумњичени чији су иницијали М.П. (17) успио да побјегне, а његово тијело са више убодних рана пронађено је сљедећег дана близу прихватилишта за мигранте у Крњачи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана