Autobus sletio u dvorište u mjestu Bukovica kod Foče

Goran Obradović
Autobus sletio u dvorište u mjestu Bukovica kod Foče

Foča - Autobus prevoznika "Jugoprevoz" Gacko, koji je saobraćao na liniji Nevesinje - Beograd, sletio je sa kolovoza u mjestu Bukovica kod Foče i zaustavio se u dvorištu porodice Mališ, potvrđeno je u policiji.

Na sreću, niko od šest putnika nije povrijeđen, a članovi porodice Mališ još su u šoku, jer nisu ni slutili da će im mirnu noć i san prekinuti jak udar autobusa, koji im je mogao srušiti kuću.

Do nesreće je došlo u ponedjeljak oko 22.30 časova. Na sreću, stubovi zaštitne ograde uz put zaustavili su autobus da ne uništi staru kuću i da ne sleti niz padinu u rijeku Drinu.

Mila Mališ priča da su njeni majka, brat i ona pretrpjeli veliki šok. Spavali su kada ih je probudio udar i vika putnika.

- Ne znamo šta nas je snašlo. Taman smo usnuli prvi san, kad se odjednom začula prvo strašna buka i lom, a potom zapomaganje ljudi, vrisak… Onda lupa na vratima, tražili su pomoć i vodu. Prepali su se oni, a mi pogotovo - rekla je Mališova.

Dodala je da poslije toga više nije htio san na oči.

- Stalno su se pred očima vraćali ružni prizori. Sva sreća što su stubovi zaustavili autobus. Da nije tako bilo, i autobus, i kuća, i mi, svi bismo se survali u Drinu i ko zna kako bismo prošli - ispričala je Mila.

Jedan od putnika, koji je putovao za Beograd, kako saznajemo, sjeo je u prvi naredni autobus koji je ubrzo naišao i otišao, dok su se ostali putnici automobilima prevezli do sedam kilometara udaljene Foče.

Prema nezvaničnim informacijama, klizavi kolovoz najvjerovatnije je uzrok slijetanja autobusa.

- Vjerovatno je vozač, zbog klizavog kolovoza, izgubio kontrolu u krivini i sletio sa puta. Na sreću, nema povrijeđenih, niti bilo kakvih drugih nevolja. Sve se završilo kako treba. Vozilo je sletjelo sa kolovoza, zaustavili su ga stubovi, nije pričinjena nikakva šteta, samo na autobusu - potvrđeno je u policiji.

U preduzeću "Jugoprevoz" Gacko juče su nam rekli da su upoznati sa slučajem, ali da više detalja ne mogu da daju.

- Direktor je na službenom putu u Beogradu, mi smo čuli za slučaj, ali ništa ne možemo da kažemo niti smo ovlašćeni - rekli su u ovom preduzeću.

Dodali su da su sva njihova vozila tehnički ispravna, te da u ovom slučaju ne može biti riječi o tome da je vozilo bilo neispravno.

- Sva naša vozila redovno su upućivana na tehničke preglede. Nijedno van kruga ne može da izađe dok se ne potvrdi njegova ispravnost, odnosno dok se pouzdano ne zna da je u potpunosti ispravno - dodali su u preduzeću "Jugoprevoz".

U policiji su pojasnili da će poslije vještačenja biti poznat uzrok ove nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana