Аутобус слетио у двориште у мјесту Буковица код Фоче

Горан Обрадовић
Аутобус слетио у двориште у мјесту Буковица код Фоче

Фоча - Аутобус превозника "Југопревоз" Гацко, који је саобраћао на линији Невесиње - Београд, слетио је са коловоза у мјесту Буковица код Фоче и зауставио се у дворишту породице Малиш, потврђено је у полицији.

На срећу, нико од шест путника није повријеђен, а чланови породице Малиш још су у шоку, јер нису ни слутили да ће им мирну ноћ и сан прекинути јак удар аутобуса, који им је могао срушити кућу.

До несреће је дошло у понедјељак око 22.30 часова. На срећу, стубови заштитне ограде уз пут зауставили су аутобус да не уништи стару кућу и да не слети низ падину у ријеку Дрину.

Мила Малиш прича да су њени мајка, брат и она претрпјели велики шок. Спавали су када их је пробудио удар и вика путника.

- Не знамо шта нас је снашло. Таман смо уснули први сан, кад се одједном зачула прво страшна бука и лом, а потом запомагање људи, врисак… Онда лупа на вратима, тражили су помоћ и воду. Препали су се они, а ми поготово - рекла је Малишова.

Додала је да послије тога више није хтио сан на очи.

- Стално су се пред очима враћали ружни призори. Сва срећа што су стубови зауставили аутобус. Да није тако било, и аутобус, и кућа, и ми, сви бисмо се сурвали у Дрину и ко зна како бисмо прошли - испричала је Мила.

Један од путника, који је путовао за Београд, како сазнајемо, сјео је у први наредни аутобус који је убрзо наишао и отишао, док су се остали путници аутомобилима превезли до седам километара удаљене Фоче.

Према незваничним информацијама, клизави коловоз највјероватније је узрок слијетања аутобуса.

- Вјероватно је возач, због клизавог коловоза, изгубио контролу у кривини и слетио са пута. На срећу, нема повријеђених, нити било каквих других невоља. Све се завршило како треба. Возило је слетјело са коловоза, зауставили су га стубови, није причињена никаква штета, само на аутобусу - потврђено је у полицији.

У предузећу "Југопревоз" Гацко јуче су нам рекли да су упознати са случајем, али да више детаља не могу да дају.

- Директор је на службеном путу у Београду, ми смо чули за случај, али ништа не можемо да кажемо нити смо овлашћени - рекли су у овом предузећу.

Додали су да су сва њихова возила технички исправна, те да у овом случају не може бити ријечи о томе да је возило било неисправно.

- Сва наша возила редовно су упућивана на техничке прегледе. Ниједно ван круга не може да изађе док се не потврди његова исправност, односно док се поуздано не зна да је у потпуности исправно - додали су у предузећу "Југопревоз".

У полицији су појаснили да ће послије вјештачења бити познат узрок ове несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана