Ауто-мафијашу седам година робије због крађе 22 возила

Небојша Томашевић
Ауто-мафијашу седам година робије због крађе 22 возила

Бањалука - Младен Сужњевић (41) из Сомбора у Србији осуђен је у бањалучком Основном суду на седам година и три мјесеца затвора због крађе аутомобила и фалсификовања исправа.

Пресудом је проглашен кривим за 22 крађе, док је ослобођен оптужби за крађу 29 аутомобила усљед недостатка доказа.

Према пресуди, Сужњевић је дио крађа починио сам, а дио са Драгославом Томићем (47) из Мркоњић Града који је у бјекству. У пресуди је наведено да су возила крали у периоду од 2009. до 2011. године на подручју Бањалуке, Лакташа, Приједора, Прњавора и Мркоњић Града. На мети су им углавном били скупљи модели њемачких возила „голф“, „пасат“ и „ауди“. Према изјавама власника аутомобила, у вријеме крађе вриједност возила која су „покупили“ лопови кретала се између 20.000 и 50.000 КМ. Сужњевић и Томић су за крађу возила користили специјалне алате, ломаче брава, декодере којима су онеспособљавали аларме. Посједовали су и копије кључева појединих аутомобила.

Осим за крађе, Сужњевић је осуђен за фалсификовање личне карте и пасоша на име Анто Алексић из Хрватске. Он је с циљем добијања нелегалних докумената на стару личну карту Алексића ставио своју слику приликом предаје захтјева за добијање нове личне карте и пасоша.

Према оптужници, Сужњевић и Томић су украли 51 аутомобил у вриједности од око 500.000 марака. Детаљи пресуде нису саопштени тако да није познато колика је вриједност 22 украдена аутомобила за чију крађу је осуђен Сужњевић. Поступајући тужилац Горан Ракић најавио је да ће највјероватније уложити жалбу на пресуду Сужњевићу због тога што је ослобођен 29 тачака оптужнице. Ипак, истакао је да ће о томе одлучити када написмено добије пресуду.

Сужњевић је познат полицији одраније по чињењу тешких кривичних дјела. Он је 2000. године осуђен у Србији на деветогодишњу казну затвора, због убиства, коју је и одлежао. Послије пуштања на слободу починио је још низ кривичних дјела за која је осуђен на 12 година затвора. Сужњевић је због крађе возила осуђен и 2012. године у бањалучком Основном суду на шест година и шест мјесеци. Тада су осуђени и Жељко Лазендић на двије године и Драгослав Томић на годину и три мјесеца затвора. Након те пресуде Томић је побјегао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана