Ауто-мафијаш опет иза решетака

Н. Т.
Ауто-мафијаш опет иза решетака

Сарајево - Срећко Трифковић, кога је Тужилаштво БиХ осумњичило да је био члан ауто-мафије на подручју Сарајева, завршио је иза решетака због организоване крађе возила.

Њему је Суд БиХ недавно одредио једномјесечни притвор, који може трајати до 14. априла. Трифковић је ухапшен у оквиру истраге против Сретка Пајића и других који се сумњиче да су организовано крали аутомобиле на подручју Кантона Сарајево. Он је  раније повезиван и са нарко-босом из Србије Дарком Шарићем. Током 2010. године наводно је газдовао пицеријом на Палама коју су отворили блиски Шарићеви сарадници.

У оквиру истраге против ауто-мафије, осим Трифковића, од фебруара прошле године до данас ухапшено је 15 особа. Све њих Тужилаштво БиХ терети да су крали возила те их препродавали или за њих од власника тражили откуп. Осим Трифковића, том истрагом су обухваћени Срето и Мирослав Пајић, Енис Мандал, Зоран Мирјанић, Драган Мухаремовић, Томислав Петровић, Славен Дакић, Мирсад Бркић, Његош Пурковић, Немања Тодоровић, Марко Трифковић, Владимир Крсмановић, Срећко Мандић и Пуниша Пурковић. Све их терете за организовани криминал, кријумчарење, тешке крађе и изнуде. 

Ова организована група је аутомобиле крала углавном у Сарајеву и Мостару, а потом их пребацивала у изнајмљене гараже. Затим су за нека возила набављали лажне бројеве шасија и мотора па их затим продавали у земљама Европске уније. Група је имала помагаче широм БиХ, али и Србије и Хрватске. Трифковић је и раније хапшен и осуђиван због истих кривичних дјела. У фебруару 2012. године, на основу споразума о признању кривице, добио је годину и осам мјесеци затвора због крађа возила и изнуда. Био је и један од оптужених у предмету "Шетач", који су терећени за организовани шверц дроге, али је у том предмету ослобођен кривице због незаконитих доказа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана