Ауто-мафијаш из Источног Новог Сарајева пријетио супружницима бомбом

Небојша Томашевић
Ауто-мафијаш из Источног Новог Сарајева пријетио супружницима бомбом

Источно Ново Сарајево - Мирослав Пајић (30) из Источног Новог Сарајева, одраније познат по крађама возила, бомбашком нападу и другим кривичним дјелима, ухапшен је због сумње да је бомбом пријетио супружницима Ж. В. и Б. В. рекавши да ће их убити.

Све се десило у четвртак у дворишту породичне куће поменутог брачног пара у улици Војводе Радомира Путника у Источном Новом Сарајеву. Пајић је ово дјело починио иако су против њега на снази мјере забране напуштања боравишта. Ту мјеру му је лани изрекао Суд БиХ након што је пуштен из притвора у коме је био због сумње да је био члан организоване групе за крађу возила. Сазнајемо да приликом најновијег хапшења полиција код Пајића није пронашла бомбу. У Полицијској управи Источно Сарајево, наводећи иницијале, потврдили су да су ухапсили Пајића.

- Лице М. П. сумњичимо за угрожавање безбједности због пријетњи Ж. В. и Б. В. којима је рекао да ће бацити бомбу. У току је истрага и документовање предмета након чега ће против осумњиченог бити поднесен извјештај Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву - рекли су у ПУ Источно Сарајево не наводећи више детаља.

Мотив овог сукоба из полиције није саопштен, а мјештани улице Војводе Радомира Путника нису били вољни да причају о том догађају. Неки од њих, с којима смо контактирали путем телефона, рекли су да о томе нису ништа чули. Коментар Пајића нисмо успјели да добијемо због немогућности да с њим контактирамо. Осумњичени Мирослав Пајић је полицији, али и јавности познат по многобројним кривичним дјелима. Њему није страно бацање бомби и такво дјело већ је чинио, па су пријетње супружницима схваћене веома озбиљно. Он је 2009. године био ухапшен због сумње да је бацио ручну бомбу на месницу “Грицко 1” у Лукавици. Ова месница је тада била у власништву Војислава Г. који је радио у месници “Пајић-пром”, чији је власник Мирославов отац Слободан Пајић.

Мирослав Пајић је због крађе возила хапшен и притворен у мају прошле године, а из затвора је пуштен у новембру уз мјере забране. Иза решетака је завршио због сумње да је био члан добро организоване криминалне групе која се бавила крађама и препродајом скупоцјених возила. Хапшен је у акцији кодног назива “Камен” 2011. године када је полиција заплијенила око 200 украдених аутомобила вишемилионске вриједности.

Рањавање

Мирослав Пајић је рањен 2015. године када је, бјежећи украденим БМЊ-ом заједно са сарадником, покушао да прегази полицајце у Вогошћи.

Њих је полиција покушала да заустави у Игманској улици у Сарајеву, а када су у рукама сувозача примијетили пиштољ, полицајци су почели да пуцају како би се одбранили. Возач је убрзао и налетио на полицајце лакше их повриједивши, а у пуцњави је рањен Пајић. Након неког времена он се сам јавио у болницу у Касиндолу са прострелном раном ноге. Одмах је обавијештена полиција и тада је стављен под њихов надзор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана