Арсенал оружја откривен у кући Боже Симића из Какмужа

Сања Амиџић
Арсенал оружја откривен у кући Боже Симића из Какмужа

Петрово - Настављајући истрагу у вези са рањавањем Боже Симића из Какмужа код Петрова полиција је током претреса његове куће пронашла арсенал оружја.

Симић је рањен у ногу из ловачке пушке током обрачуна са комшијом Раденком Јовановићем у недјељу, 5. јула, на локалном путу у Какмужу.

- Током претреса полиција је од Симића изузела три војне пушке, ловачку пушку, три тромблонске мине, два тромблонска наставка за аутоматску пушку, осам ручних бомби, упаљач, двије димне бомбе, нагазну мину, 32 детонаторске каписле, 3.191 метак различитог калибра, оквире за муницију те војнички нож - казали су у ЦЈБ Добој.

Центар јавне безбједности Добој саопштио је да су претреси кућа оба актера овог обрачуна извршени по налогу Основног суда у Добоју.

- У кући Јовановића пронађен је и изузет карабин, оружни лист и 77 метака различитог калибра - казали су ЦЈБ Добој, наводећи иницијале.

Јовановић, који је ухапшен након поменутог инцидента пуштен је на слободу након криминалистичке обраде.

- Окружном тужилаштву Добој против Р.Ј. биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу тешка тјелесна повреда - рекли су ЦЈБ Добој и додали да је полиција из Петрова покренула управни поступак за одузимање оружја Јовановићу.

Како кажу, против Симића надлежном окружном тужилаштву биће достављен извјештај због кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Како сазнајемо, Јовановић и Симић већ дужи низ година споре се око власништва на земљом. Породичне куће Јовановића и Симића удаљене су око километар, а проблем је што су обојица убијеђена да је земља преко које иде пут у њиховом власништву.

Према ријечима извора блиског истрази, Симић је у недјељу зауставио Јовановића који је ишао из лова возилом "лада нива". Потом је покушао кроз прозор возила извући ловачку пушку са предњег сједишта.

- Јовановић је тада љут зграбио пушку, изашао ван, након чега је почело нагуравање. Пушка је опалила а сачма је погодила Симића у наткољеницу - казао је исти извор.

Комшије кажу да су Јовановић и Симић добри људи, али да их је посвађала земља.

- Са поменутим особама никад нисам имао проблема. Знам да се свађају око земље, али који је у праву не знам - рекао је један од комшија, који није желио да му објавимо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана