Arnel Plančić iz Tešnja pare prokockao pa policiju optužio za pljačku

Sanja Amidžić
Arnel Plančić iz Tešnja pare prokockao pa policiju optužio za pljačku

Doboj - Arnel Plančić iz Tešnja lažno je prijavio policiji da su ga u mjestu Stanić Rijeka kod Doboja zaustavila dvojica pripadnika MUP-a RS i tokom kontrole mu oduzeli fasciklu sa 12.000 maraka.

Novac pripada firmi "Milano Shoes" iz distrikta Brčko za koju on radi.

Kako saznajemo, tokom saslušanja Plančić je priznao policiji da ih je slagao jer je novac prokockao, odnosno potrošio na igre na sreću.

U Centru javne bezbjednosti Doboj, navodeći inicijale, rekli su da je u četvrtak oko devet časova policijskoj stanici Doboj Istok prijavljeno razbojništvo na magistralnom putu u Stanić Rijeci.

- Osumnjičeni A. P. prijavio je da su ga zaustavila dva lica u službenim uniformama policije RS i naredili da vozilo parkira na proširenje pored puta. Tokom kontrole jedan od njih mu je ukrao fasciklu sa dokumentima i 12.000 maraka - kazali su u dobojskoj policiji.

Dodali su da je istragom utvrđeno da je A. P. lažno prijavio ovo krivično djelo kako bi prikrio pronevjeru.

Izvor blizak istrazi kazao je da je pomenutog dana Plančić išao u Brčko službenim "kedijem" "Milano Shoesa" kada se u jednom momentu zaustavio na šljunkari pored puta i policiji prijavio razbojništvo.

- Njega su navodno više puta zvali iz preduzeća i pitali gdje je i da dođe da vrati novac. Pošto je novac prokockao, izmislio je razbojništvo - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Dodao je da je Plančić kazao kako policajci tokom kontrole nisu imali službene kape i da su sa lica mjesta otišli bijelim "golfom" bez oznaka policije.

Vlasnik firme "Milano Shoes" Mirzet Saračević u petak je rekao da je Plančić u njegovoj firmi dobio posao prije tri mjeseca preko zajedničkog prijatelja.

- Sada je osramotio i sebe i firmu. Za njega je to kraj u mom preduzeću - kazao je Saračević.

Slična prevara dogodila se početkom ove godine. Bijeljinska policija u petak je dostavila izvještaj tužilaštvu protiv poštara Dragana Draganića iz Bratunca zbog sumnje da je falsifikovanjem potpisa prisvojio oko 12.000 maraka od penzija, invalidnina i dječijeg dodatka.

Draganić se tereti da je pronevjeru počinio u periodu od 28. februara do 8. aprila ove godine i time za pomenuti iznos oštetio Preduzeće za poštanski saobraćaj RS. On se sumnjiči da je lažirao potpise pojedinih korisnika i uplatnice normalno razduživao, dok je novac zadržavao za sebe. Draganić se tereti za krivično djelo pronevjera.

Lažna otmica

Da je prijavljivanje lažnog razbojništva zbog pronevjere novca postalo učestalo govori podatak da je lani Aleksandar Jovičić iz Zvornika izmislio svoju otmicu kako bi prikrio pronevjeru novca svoje firme iz Posušja. On je u decembru prošle godine otišao na posao, a kod sebe je imao od 3.000 do 5.000 maraka firminog novca. Na putu do preduzeća je nestao, da bi sutradan bio pronađen vezan pored puta i bez novca. Istragom je utvrđeno da je otmica bila lažirana jer je prokockao novac od firme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana